Opinió

Keep calm

De les Medes a les Formigues

A l'acte de presentació dels candidats civils de la candidatura Junts pel Sí, el cap de llista Raül Romeva va explicar, en un exercici de sinceritat, que va dubtar molt abans d'acceptar la proposta d'encapçalar la llista electoral. Romeva havia pensat dedicar aquest estiu a entrenar-se per fer la travessa nedant de les les illes Medes a les Formigues, un repte que han aconseguit poc més de vint nedadors, i ell volia sumar el seu nom a aquesta llista. Però va acabar acceptant sumar-se a una altra llista ben diferent, una llista electoral sense precedents al nostre país que combina personalitats rellevants d'un ampli espectre ideològic.

Per què Romeva va decidir aparcar el seus plans com a nedador, el seu temps amb la família, la tranquil·litat d'una vida fora de la política per posar-se al capdavant d'un invent com Junts pel Sí? Va respondre la pregunta amb un “per compromís”.

El mateix compromís que ha portat Pep Guardiola a donar suport a la llista sabent que això li comportaria crítiques i preguntes incòmodes en rodes de premsa, el mateix compromís que ha portat Lluís Llach a tornar del Senegal per posar la seva cara en un cartell quan no en tenia cap necessitat, el mateix compromís que ha fet que Oriol Junqueras acceptés presentar-se en una llista amb el seu principal rival polític o que ha fet que Artur Mas acceptés figurar de número 4 d'una candidatura on el seu espai natural, com a president que és, hauria estat el primer lloc.

És temps de compromís i, per tant, de sacrificis. I aquesta és la principal lliçó que ens ensenya Junts pel Sí: és l'hora d'abandonar els propis espais de comoditat per arremangar-se davant el repte històric que tenim el 27-S. Més enllà de programes electorals o de fulls de ruta, el 27-S és la revolució de la gent normal que es compromet, i que aparca, per un temps, la seva particular ruta de les Medes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia