Opinió

Ombres d'estiu

Quan Lena Headey va ser Sally Seton

Joc de Trons es rodarà durant tres setmanes a Girona, ocupant el Barri Vell, sense que la productora pagui res. Com és això? Suposo que la idea és que la sèrie convertirà la zona en un parc temàtic per a turistes: el pretext de la rendibilitat comercial? En fi, no sóc seguidora de la sèrie, però sé que Lena Headey hi interpreta Cersei Lannister, una dona ambiciosa que ho ha passat fatal en l'última temporada. No sé si l'actriu anglesa vindrà a Girona. Hi he pensat perquè va interpretar Sally Seton, de jove, en l'adaptació cinematogràfica que Marleen Gorris va fer de La senyora Dalloway, la novel·la de Virginia Woolf que, per tercera vegada en un any i escaig, ara rellegeixo. El film és de l'any 1998 i crec que hi vaig descobrir Lena Headey, que hi encarna una jove lliure, temerària, enèrgica, insensata, sorprenent, en qui la jove Clarissa Dalloway admirava una qualitat que, de fet, enveja: “Una mena d'abandonament, com si pogués dir qualsevol cosa, fer qualsevol cosa.”

La senyora Dalloway, en el dia de juny de 1923 en què compleix 52 anys, recorda Sally Seton. A la casa d'estiu de Bourton, s'hi passava hores i hores parlant, parlant de la vida i de com reformarien el món. Confabulades, amb el pressentiment que alguna cosa les separaria: parlaven del matrimoni com una catàstrofe. N'estava enamorada? Segurament. L'encant de la Sally li resultava irresistible. Clarissa Dalloway recorda el moment més deliciós de la seva vida: “Just en passar per davant de la pica de pedra plena de flors, la Sally es va aturar, va agafar una flor i la va besar als llavis. Va ser com si el món sencer s'hagués capgirat! Els altres van desaparèixer; només existien la Sally i ella. Va tenir la sensació d'haver rebut un regal, ben embolicat, que havia de conservar sense obrir-lo.” Al film, Sally (Lena Headey) besa Clarissa (Natasha McElhone) mentre ballen en una festa. Potser n'és el moment més deliciós. El cas és que Sally Seton es va casar, amb un home ric de Manchester, i es va convertir en una dona acordada amb l'ordre social. Vaig conèixer algunes Sally a la joventut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia