Opinió

Full de ruta

Duran i el Delorean

McFly va viatjar del 1985 al 2015. El líder d'UDC ja hi era i continua sent-hi, però el 21-D hi serà?

Aquesta setmana tots els freakies han –hem– parlat d'un dels aniversaris més nostàlgics i esperats: el 21 d'octubre del 2015. El dia en què Marty McFly, el protagonista de Retorn al futur 2, va pujar al Delorean i va viatjar del 1985 al 2015, concretament al 21 d'octubre. La pel·lícula, que es va estrenar el 1989, imaginava un futur amb cotxes i patinets voladors, pantalles de televisió de plasma, videoconferències, corretges que passejaven soles els gossos, cinema en 3D, sabates que es cordaven soles, jaquetes que quan es mullaven automàticament s'assecaven, clíniques que et rejovenien 40 anys, executius que portaven dues corbates i un llarguíssim etcètera. Robert Zemeckis, el pare de la criatura, va encertar algunes d'aquestes prediccions i altres les va errar. Però si Zemeckis hagués estat català i el Delorean un Seat, i en lloc de viatjar a Hill Valley haguessin anat a una ciutat catalana, segur que tant el 1985 com el 2015 hi haurien trobat Josep Antoni Duran i Lleida, que aguanta, com pot, el pas del temps, encara que el 20-D podria perdre el poder que sempre ha tingut.

El 1979 –per cert, un servidor només tenia tres anys– Duran va estrenar la seva carrera política a l'Ajuntament de Lleida i el 1982 ja va ser escollit diputat a les Corts. A partir d'aquí ha anat passant per la cambra catalana, la Generalitat, el Congrés i el Parlament Europeu, i ha ocupat els alts càrrecs orgànics d'Unió i de la federació de CiU. Després de tres dècades d'estar a primera línia, ara li ha arribat l'hora de la veritat. La prova del cotó, la més complicada de superar. Duran ha decidit no fer cas de la paraula renovació i es tornarà a presentar com a cap de llista per a les eleccions espanyoles. Aquesta vegada, però, no ho farà sota el paraigua d'una federació forta i consolidada com ho era CiU, sinó sota el d'Unió, una formació que el 27-S va patir una patacada monumental i va quedar sense representació. S'ha de reconèixer la valentia de Duran a l'hora de posar-se al capdavant del projecte, però també és possible que si avui el Delorean decideix fer un viatge fins al 21 de desembre del 2015 ja no trobi Duran al Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia