Política

ANNA MAGEM

ALCALDESSA DE BALENYÀ (JUNTS PER BALENYÀ)

“Urbanitzarem la carretera a poc a poc”

“S'ha dividit l'actuació en onze trams. El 2017 farem el primer però és un projecte de poble a llarg termini”

“Crec que l'oposició des de dins és més efectiva. Voldríem que els onze regidors fossin al govern”

Vinculada a entitats.
Anna Magem assegura que el càrrec d'alcaldessa li deixa poc temps lliure i ara, la vinculació amb les entitats del poble és diferent de la de fa uns anys. Magem ha participat en entitats com l'AMPA de l'Escola Bressol, el centre excursionista i en la comissió organitzadora de la popular Tómbola de la festa major d'estiu.
Està a punt d'entrar en el segon any del seu segon mandat. Quins projectes hi ha sobre la taula, a Balenyà?
Tenim el pla d'actuació municipal per aquest mandat i l'anem executant. De cara al 2017 tenim dos temes importants: s'està redactant el projecte per urbanitzar l'antiga carretera. S'ha dividit l'actuació en onze trams i la idea és anar-ne fent parts a poc a poc. Per al proper any està previst urbanitzar-ne un tram força llarg, des de l'encreuament amb la carretera de Centelles fins a la via del tren. També volem adequar el camí fins a Centelles. Hi ha molta vinculació entre pobles i és una obra necessària per a tots dos, que haurem de fer amb l'ajuda de la Diputació.
La carretera fa anys que està integrada al nucli urbà. S'ha trigat massa a actuar-hi?
El problema és que és una carretera molt llarga i molt ampla, i quan diem urbanitzar vol dir fer-hi una intervenció molt important. Sempre ha estat un problema. Ara el que hem fet és demanar un projecte que ens divideixi la intervenció i que cada Ajuntament que governi hi faci el que pugui. És un projecte de poble, però a llarg termini.
Van obtenir majoria però han fet entrar al govern CiU i ERC. Com ho valoren?
Sempre hem dit que voldríem que tots els onze regidors treballessin des de dins l'Ajuntament. L'oposició, des de dins, encara és més efectiva, s'escolta molt més la veu de tot el poble. Pel que fa a l'acord, a CiU el vam necessitar per governar en l'anterior mandat, i com que ens vam entendre, hi hem tornat. Amb ERC, com deia, els vam oferir entrar-hi i ho van acceptar. També ho vam oferir al PSC, però es van voler quedar a l'oposició.
Com és la relació amb l'oposició?
S'abstenen en tots els punts. Totes les decisions són respectables, però abstenir-se per inèrcia fa que no arribi la veu dels votants.
Balenyà ha tingut històricament una realitat social complicada i això ha comportat serveis socials també especials.
Sí, tenim el centre obert La Quitxalla des de fa 25 anys. És un servei que es va crear per fer front a uns problemes, però des de llavors cap govern municipal no n'ha posat en dubte la utilitat. Es va notar la millora des del primer dia.
El fet de tenir els magatzems centrals del Bon Preu és positiu?
Sí, ha ajudat a oferir més llocs de treball a gent del poble. En això també ens hi ha ajudat estar dins el servei de desenvolupament de la Mancomunitat La Plana.
I en les arques municipals, també hi deu ajudar, no?
Evidentment que ho noten. Ara s'està fent una nova nau i hi ha un projecte de reurbanització i reparcel·lació en què han hagut de liquidar l'impost, hi ha els permisos d'obra, el fet d'oferir llocs de treball a la població... Potser hi ha gent que creu que les naus són massa grosses... La realitat és que tenim un Bon Preu al municipi i hem d'intentar establir sinergies i que aquesta empresa aporti el màxim de benefici a Balenyà.
Què cal fer, al polígon de Vall-llosera?
És complicat, perquè és un espai heretat de Seva i està força descontrolat, amb indústries, granges, habitatges... Tenim previst posar-hi ordre arreglant-hi voreres, façanes i el clavegueram. S'hi ha de millorar la imatge i millorar la situació dels que hi viuen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia