Política

May preveu unes dures negociacions pel ‘Brexit'

La primera ministra britànica, Theresa May, va reconèixer ahir que la dura posició adoptada dissabte pels líders de la Unió Europea sobre les línies vermelles de l'acord de divorci amb el Regne Unit demostra que s'apropen “dures converses”. La cimera de Brussel·les va acabar amb el suport unànime dels membres de la UE sobre els límits a negociar amb Londres, concretades en un acord de principis que va trigar només mitja hora a acabar signat. Sobretot, s'envia a Londres el missatge clar que haurà de suar per aconseguir accés als mercats europeus. “Crec que ha quedat demostrat, no només en aquesta reunió sinó en recents comentaris de líders europeus, que hi haurà moments bastant durs en aquestes converses”, va declarar May, que va assegurar, de totes maneres, que està disposada a abandonar les converses en el moment que les exigències de Brussel·les li resultin inacceptables. “És millor no tenir acord que un mal acord”, va dir en el programa d'Andrew Marr a la cadena britànica BBC.

D'altra banda, un 52 % de los escocesos afirma que el Partit Nacionalista Escocès (SNP) “tindria dret” a convocar un segon referèndum d'independència si obté un bon resultat en les eleccions britàniques del 8 de juliol, segons una enquesta publicada ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia