Política

Violència policial durant l'1-O

Els edils de Pineda neguen pressions

Declaren que van fer la mediació per evitar violència amb els agents

Els quatre regidors de Pineda de Mar van negar ahir davant un inspector de la Policía Nacional haver pressionat i amenaçat un hoteler perquè fes fora els contingents de la policia espanyola que tenia allotjats arran del dispositiu de l’1-O. Els tres regidors socialistes del govern municipal –Carme Aragonès, Jordi Masnou i Sílvia Biosca–, així com la regidora d’ERC –Mònica Palacín–, van explicar les reunions mantingudes amb els responsables de l’hotel Checking Mont-Palau els dies 2 i 3 d’octubre.

“Ens vam sentir responsables del miler de manifestants que hi havia al carrer i només vam plantejar la possibilitat de moure agents a un altre hotel no tan cèntric”, explicava ahir la regidora del PSC, Sílvia Biosca, que amb els altres companys va rebutjar ahir les acusacions per amenaces i coaccions.

Els regidors es van reunir amb l’hoteler per valorar que els agents marxessin abans que finalitzés la seva estada. Tot i l’acord inicial, la direcció de l’hotel va emetre un comunicat en què explicava que la decisió es prenia per les amenaces rebudes per part de l’Ajuntament. El mateix dia es rectificava amb un comunicat conjunt. La unitat de la Policía Nacional adscrita a la fiscalia farà l’informe arran de l’interrogatori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia