Política

La CUP, ICV, ERC i el PDeCAT aniran junts a Argentona

La llista unitària independentista serà una realitat en les municipals de l’any vinent a Argentona. Les agrupacions locals de la CUP, ICV, ERC i el PDeCAT van expressar ahir la voluntat de presentar-se plegats davant la gran atomització del consistori i “garantir” així que el pròxim alcalde sigui independentista. Els partits van remarcar que la candidatura és possible gràcies a l’empenta d’una comissió de l’ANC i el CDR local, que ha estat la responsable de posar d’acord les formacions. En les pròximes setmanes es continuarà treballant per escollir candidat, llista i programa. Des de la candidatura esperen que aquest cas pugui “ensenyar el camí” a altres municipis per treballar per la unitat.

Un dels acords més importants, segons recollia l’ACN, és que totes quatre formacions han acceptat uns “requisits previs” que també hauran d’acceptar cadascun dels membres que acabin configurant la candidatura. Entre les condicions que han posat sobre la taula l’ANC i el CDR hi ha que el pròxim govern d’Argentona treballi per aconseguir la República; exigeixi la llibertat dels presos, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió; doni suport al mandat de l’1-O, i impulsi polítiques republicanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia