Política

Els familiars de Rull i Bassa veuen una “formalitat artificial” en el judici de l’1-O

Bassa respondrà les preguntes de la fiscalia i l’advocacia de l’Estat, segons ha confirmat la seva germana

La germana de l’exconsellera Dolors Bassa, Montserrat Bassa, i la dona de l’exconseller Josep Rull, Meritxell Lluís, veuen en el judici de l’1-O una “formalitat artificial” i interpreten amb “desconfiança” que es vulguin guardar les formes. Així ho han expressat en una entrevista a ’Catalunya Ràdio’ el dia que està previst que tant Rull com Bassa declarin al Tribunal Suprem (TS) acusats de rebel·lió. I han posat d’exemple que el jutge Manuel Marchena tallés les preguntes de l’advocada de l’Estat i de la fiscalia en les primeres sessions. D’altra banda, la germana de Bassa ha confirmat que l’exconsellera respondrà les preguntes, a banda del seu advocat, de la fiscalia i de l’advocacia de l’Estat.

La germana de Bassa assegura que l’exconsellera té la “consciència tranquil·la” i que té ganes de parlar. També ha explicat que se li ha fet “feixuc” l’any de presó i ha afirmat que “la presó preventiva és horrorosa”.

En la mateixa línia, en declaracions als periodistes abans d’entrar al Suprem, ha insistit que Bassa té moltes ganes d’explicar “tot el relat” després d’un any de presó “injusta” i ha lamentat que les dones a la presó viuen una situació d’aïllament major que els homes. El fill de l’exconsellera, Pau Surroca, també s’ha desplaçat fins al TS per donar suport a la seva mare i ha afirmat que només ha de dir la veritat perquè “el relat es desmunta per ell mateix”.

Pel que fa als trasllats des de la presó fins al Suprem en els dies de judici, la germana de Bassa ha lamentat el “desgast” i els “hores perdudes” tenint en compte que s’han de llevar a les 6 hores però les sessions del judici comencen a les 10 hores.

La dona de Rull ha tingut paraules d’ànims per a l’exconseller de Territori i Sostenibilitat, que és el primer en declarar en la sessió d’aquest dimecres. “Jo li diria que fos ell mateix. Que endavant i tranquil, que sembla molt fàcil dir-ho, que sigui ell mateix, dignitat i fermesa”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia