Política

Àstrid Desset

Alcaldessa d'Anglès

“Dir que sí i no complir fa perdre la confiança”

“Situar-nos per sota del nivell del 75% d’endeutament ens ha permès tenir marge i fer inversions sostenibles”

“La Generalitat preveu aprovar el projecte abans de l’estiu o al juliol”

Àstrid Desset (Buenos Aires, 1971), graduada en enginyeria informàtica, continuarà com a alcaldessa d’Anglès amb molts dels regidors del darrer mandat. Però el que eren Anglès 2015 i CiU fa quatre anys s’ha convertit ara en Junts per Anglès, que ha vençut amb majoria absoluta (9 regidors de 13 i 1.602 vots dels 2.580 emesos –el 63,1% dels sufragis–). Anglès té 5.500 habitants, amb un 20% de veïns procedents de fora de l’Estat. Diu que serà alcaldessa quatre anys més “i prou”. El PAU de Pere Espinet serà a l’oposició.

Ha obtingut nou regidors de tretze. Quina valoració fa del resultat?
No m’esperava tan bon resultat. Realment és molt gratificant perquè durant quatre anys ho hem donat tot com a equip de govern. Cada pas que hem fet, l’hem intentat fer amb transparència. De vegades havíem de dir que no, però si ho fèiem i explicàvem els motius, la gent ho acabava entenent. Hem donat explicacions tantes vegades com ha calgut, i això genera confiança.
Es tracta de continuar fent el mateix?
Sí, a més a més, sempre hem dit la veritat. I si es diu que no i s’expliquen els motius, la gent ho agraeix. Dir que sí i després no complir fa perdre la confiança. Si no preveus una cosa o no es pot fer per llei, és necessari explicar-ho.
Anar junts Anglès 2015 i CiU, ha funcionat?
Ha anat bé, és cert. És un dels factors que han contribuït a la victòria. Ho treballàvem tot absolutament junts: els neguits, les estratègies. Ha estat un treball en equip de veritat.
Què destacaria d’aquests quatre anys?
Situar-nos per sota del nivell del 75% d’endeutament. Això ens ha permès tenir marge de maniobra i fer inversions sostenibles. Era un objectiu molt important i s’ha aconseguit. El que hem fet s’ha fet fer gràcies a subvencions. Ara, i estava en el nostre programa, és fer un pla de sanejament, amb una inversió d’1,8 milions d’euros, a banda de millores en l’enllumenat per valor de mig milió d’euros.
Ja van canviar part de l’enllumenat del nucli antic.
Sí, sí, estàvem molt limitats. I el 75% era subvencionat.
Hi ha pendent l’hotel d’entitats [antiga seu de l’ajuntament]?
Ens falta la instal·lació de la xarxa, ja s’ha posat a licitació. Calculem que al setembre ja estarà. Ens falta l’arcada de Can Verdaguer, que hem de tenir acabada abans de finals d’any.
També han fet obres al carrer de les fàbriques, en el marc de l’àrea de generació i renovació urbana (ARRU) de l’antiga colònia tèxtil Burés [gairebé mig milió d’euros d’inversió].
Aquesta ha estat una actuació importantíssima. Si no, hi havia el perill que caigués el teulat. Quan s’han canviat les bigues, s’ha vist que hi havia algun punt que algun teulat estava al límit. Ara falten les inspeccions tècniques finals, que permetran saber fins a quin punt s’ha millorat en aïllament i eficiència energètica.
Veu propera l’obra de la variant d’Anglès?
El conseller [de Territori i Sostenibilitat] Damià Calvet va venir a Anglès abans de les eleccions. També ens han explicat el projecte. El departament preveu aprovar-lo abans de l’estiu o al juliol com a màxim. Llavors hi haurà mig any de tramitació i les obres, quan comencin, està previst que durin dos anys.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.