Política

La CUP aprova un protocol contra violència masclista: “A ningú li tremolarà la mà si s’ha d’expulsar algú”

Mireia Vehí evita valorar el cas denunciat per Boya argumentant que s’està gestionant amb el suport de professionals

La CUP ha aprovat un protocol d’actuació contra violència masclista que preveu fins i tot l’expulsió per als casos greus. “En aquesta organització a ningú li tremolarà la mà si s’ha d’expulsar algú”, ha assegurat la membre del secretariat nacional de la CUP en una entrevista a Els Matins de TV3.. Segons Vehí, hi ha coses que no es poden tolerar i una agressió masclista que es pugui considerar molt greu s’ha de respondre amb “mesures proporcionals dures”. En canvi, no ha volgut valorar el cas denunciat per Mireia Boya que va provocar la seva marxa de la direcció del partit per una “agressió psicològica” d’un company. Vehí assegura que aquest cas s’està gestionant amb suport de professionals.

Vehí ha explicat que “els deures s’estaven fent” quan va saltar el cas de Boya i que ja feia dos anys que es treballava en aquest protocol. L’ha definit com una “eina de reacció i de prevenció” contra casos d’agressió de violència masclista.

La membre del secretariat nacional ha explicat que amb el protocol es vol garantir que la CUP sigui una organització “segura” per a les dones i en la què hi hagi responsabilitat per part de tothom. La clau, segons la cupaire, és que la gent tingui capacitat d’assumir errors i “col·lectivament” transformar la situació. I és que, segons Vehí, a la CUP també hi ha “relacions patriarcals”.

Una de les novetats que incorpora el protocol és que tots els càrrecs nacionals i locals electes de la CUP hauran de fer una formació i complir “certs estàndards”.

Segons ha explicat Bonvehí, el protocol regula relacions de poder i parteix de la base dels anomenats “micromasclismes”, és a dir, “petites demostracions de poder patriarcal que després sostenen les agressions grosses”. A més, ha afegit que el protocol parteix de la base que la versió de la dona que denuncia no es qüestiona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA