Política

Arrimadas a Puigdemont: “Ni ara ni mai tindrà l'autoritat ni política, ni legal, ni social per treure Catalunya d'Espanya i de la UE”

La líder de Ciutadans titlla “d'enorme presa de pèl” recuperar la “pantalla passada” del referèndum

Inés Arrimadas considera que Catalunya no necessita un altre Brexit, “no és el nostre model”

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha avisat el president català, Carles Puigdemont, que ni ara ni mai “tindrà l'autoritat ni política, ni legal, ni social per treure Catalunya d'Espanya i de la UE”, i ha titllat “d'enorme presa de pèl” que recuperi la “pantalla passada” del referèndum.

Durant la seva intervenció al Parlament en el debat de la qüestió de confiança al president de la Generalitat, la cap de l'oposició ha recriminat a Puigdemont que durant la seva intervenció d'ahir no fes cap “correcció” en el seu full de ruta independentista “allargant” així “l'agonia” en la qual es troba Catalunya, al seu entendre.

“Segueix sent igual de greu que un polític del segle XXI com vostè tingui com a objectiu saltar-se les lleis i declarar la independència, no és nou però és igual de greu”, li ha dit.

Amés, Arrimadas ha retret a Puigdemont que “torni a la pantalla passada” d'un referèndum que “segons vostès ja s'havia fet” amb el 9-N i les eleccions del 27-S: “Senyor Puigdemont, això és una enorme presa de pèl, també per a la gent de bona fe que vol la independència” i no només per a “la majoria” dels catalans.

La líder de Ciutadans ha assenyalat, a més, que Catalunya “no necessita un altre Brexit, no és el nostre model, ni Kosovo, no són exemples de res”.

“Deixin de caçar pokémons i dediquin-se a la realitat”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat aquest dijous a la líder de C's, Inés Arrimadas, que “deixin de caçar pokémons i tornin a la realitat” per treballar per allò que vol la majoria de catalans: un referèndum.

En el seu torn de rèplica en la sessió del Parlament ha argumentat: “Són uns cracs: han fet dos acords d'investidura amb resultat zero. Parlen de bicicletes estàtiques i després aconsegueixen coses virtuals. És com qui té un pokémon i pensa que ha aconseguit una cosa de veritat”. I ha afegit que, si en C's afronten la realitat, veuran que és més complexa del que creuen, com hauran comprovat a Galícia i el País Basc.

Per això, ha negat autoritat moral a C's per demanar unitat política a la ciutadania, ha replicat a Arrimadas que la fórmula “de la bicicleta i del pa i pastanaga per reformar Espanya ha caducat”, i ha preguntat si comparteix, com defensa el lehendakari Iñigo Urkullu, que Catalunya i País Basc són realitats nacionals.

Per al president, hi ha una distància sideral entre la situació de la política catalana i la del Govern, on considera que no hi ha estabilitat ni control democràtic, i ha reivindicat que el major control democràtic és la ciutadania: “Els que poden controlar bé als governs, i no hi ha hagut altres sistemes que ho hagin superat, es diuen ciutadans, el seu vot. Està d'acord amb això?”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia