Política

Cas Nóos

Catalá: “A Espanya, la justícia independent és igual per a tots”

El ministre destaca que la sentència del cas Nóos demostra “el normal funcionament de les institucions”

“Tots els ciutadans, amb independència de la nostra condició, situació política, econòmica o social, estem sotmesos a la llei”, assegura

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assenyalat aquest divendres que la “bona notícia” en la sentència del Cas Nóos, que s'ha conegut aquest migdia, és “el normal funcionament de les institucions i el fet que la justícia es igual per a per a tots”. L'Audiència de Palma ha condemnat a sis anys i tres mesos de presó l'ex-duc de Palma Iñaki Urdangarin i ha absolt la seva dona, la infanta Cristina de Borbó,

“És una sentència dictada en un procés judicial que garanteix que a Espanya la justícia independent és igual per a tots. Tots els ciutadans, amb independència de la nostra condició, situació política, econòmica o social, estem sotmesos a la llei”, ha afirmat.

Catalá ha fet aquestes declaraciona a la premsa després de l'acte institucional per commemorar la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, organitzat pel Col·legi d'Advocacia de Barcelona.

El titular de Justícia ha afegit que “és una bona notícia que els processos judicials finalitzin, s'escurcin els temps en la mesura del possible i es dicti sentència”.

En la mateixa línia, el portaveu del govern espanyol, Iñigo Méndez de Vigo, ha considerat aquest migdia que la sentència demostra que “l'Estat de Dret funciona”. “A Espanya es compleix l'imperi de la llei, tots estem sotmesos i ningú està per sobre ni al marge de la llei”, ha defensat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

De Vigo ha volgut posar en valor que la corona ha estat “exemplar” en aquesta qüestió. Ha subratllat que en tot moment la Casa Reial ha emès comunicats dient que respecta i acata les decisions judicials. “És una bona fórmula: respectar i acatar”, ha conclòs.

Preguntat per si creu que la sentència afecta el sentiment dels ciutadans respecte de la institució de la monarquia, el portaveu ha respost que les sentències “no són exemplaritzants” sinó que simplement han de ser “justes i objectives”. En aquest sentit, ha recordat que el que han de fer els jutges és decidir si una conducta entra o no dins un tipus penal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ajornada per falta d’acord la reunió de la comissió d’investigació del 17-A

barcelona
política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona
Reportatge

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona