Política

Judicialització del procés

Forcadell recorre l'admissió a tràmit de la querella de la Fiscalia

L'escrit critica l'actitud de la fiscalia i li atribueix una “intencionalitat política vergonyant”

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha presentat aquest dilluns un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra l'admissió a tràmit de la nova querella de la Fiscalia contra ella i tres membres més de la mesa per haver permès el passat 6 d'octubre dues votacions sobre el procés, la del debat la convocatòria d'un referèndum vinculant i sobre el procés constituent. La Fiscalia es va querellar de nou el passat 23 de febrer contra Forcadell a final de febrer per “la seva obstinada voluntat d'incomplir” els mandats constitucionals en permetre votar a la Cambra propostes sobiranistes.

En l'escrit, la defensa critica l'actitud del fiscal, al qual atribueix una intencionalitat política. En aquest sentit, considera que el moviment de la Fiscalia “desemmascara” una estratègia que “s'endinsa en el terreny polític“ i que busca “l'anul·lació d'una determinada opció ideològica” que “en teoria és defensable al sistema de partits polítics espanyol”.

El recurs incideix en què la querella exclou de responsabilitat el diputat Joan Josep Nuet (Sí Que Es Pot), tot i haver fet el mateix que els altres quatre membres de la mesa de Junts per Sí. La defensa puntualitza que la querella “no hauria de dirigir-se contra ningú perquè ningú ha comès cap delicte”. Per això, conclou que aquesta diferència de “tracte no pot entendre's des de cap interpretació que no sigui la de la intencionalitat política més vergonyant”.

D'altra banda, el recurs afirma que “l'acumulació de processos resulta improcedent” perquè, entre d'altres motius, “no es dóna cap dels requisits de connexitat ni cap altre que legitimi l'acumulació d'acord amb l'article 17 LECr”. “Ni els querellats coincideixen en ambdues querelles, ni es diu que han desobeït els mateixos mandats i requeriments, ni la seva actuació s'ha produït en els mateixos òrgans parlamentaris, ni en procediments parlamentaris similars ni respecte de propostes anàlogues”, afirma l'escrit.

El recurs presentat per la secretària primera de la mesa, Anna Simó, coincideix en la qüestió de fons amb el de Forcadell.

De la seva banda, el vicepresident primer de la mesa, Lluís M. Corominas, i la secretària quarta, Ramona Barrufet, han presentat un recurs en la mateixa línia. Consideren que la “querella no hauria d'haver estat estimada” ja que “les imputacions efectuades constitueixen una vulneració de la prohibició de discriminació per raons polítiques o ideològiques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia