Les altres xifres de la consulta

Les xifres de les consultes de diumenge arreu de Catalunya donen alguns resultats força curiosos: per exemple, que el municipi amb la participació més baixa del país va ser Roses (Alt Empordà), on només 1.600 dels 16.000 inscrits al padró –un 10,4%– van anar a votar, i que la participació més alta, a banda del minúscul Sant Jaume de Frontanyà –90,4%–, la van aconseguir als pobles d'Osona Perafita, Alpens i Sora, que van sobrepassar el 69% de participació.

La ciutat de Roses, governada pel PSC en coalició amb el PP, també va ser una de les que va obtenir un major percentatge pel «no» amb un 7,1%. Però el rècord de percentatge de vot contrari a la independència va ser el 10,87% de Gallifa (Vallès Occidental) seguit per l'Arboç (Baix Penedès) i per Llardecans (Segrià) amb un 10,5% i un 8,5%. Cal dir que els sectors no independentistes van optar majoritàriament per no votar ja que la convocatòria no era vinculant. Al camp contrari, els partidaris del «sí» van arrasar en alguns municipis, sobretot pobles molt petits, en sumar el suport del 100% dels votants a Toses i Pardines (Ripollès) i el 99,4% a Alpens.

Abstenció a les ciutats

Els pitjors percentatges de participació van afectar sobretot a les ciutats més grans on es podia votar, com ara a Sant Cugat del Vallès –25%–, Vilanova i la Geltrú –15%–, Vilafranca –22%–, Premià –15%– o el Masnou –21%–, totes elles per sota de la mitjana catalana. Les úniques excepcions van ser Vic –42%– a més de Manlleu, Berga i Banyoles –prop del 30%–. En xifres absolutes, però, el major número d'independentistes es va concentrar a Sant Cugat, amb 14.002 vots favorables al «sí» i 805 pel «no».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.