Política

TERRORISME

ATROPELLAMENT MORTAL

Greus afectacions a la xarxa de transport públic

Es van tancar per raons de seguretat diverses parades de tren, de metro i d’autobusos, que també van haver de desviar diverses línies

L’estació de Renfe de Plaça Catalunya es va desallotjar

L’atemptat d’ahir a la tarda a Barcelona va provocar greus alteracions a tota la xarxa de transport públic de la ciutat. Per raons de seguretat es van haver de tancar diverses parades de tren, de metro i d’autobusos, que també van haver de desviar la circulació de diverses línies. Les alteracions es van concentrar sobretot als voltants de la plaça Catalunya, lloc on es van produir els fets.

Pel que fa als trens, Renfe va informar que es va haver de desallotjar i tancar l’estació de Plaça Catalunya, tot i que els trens sí que hi passaven, però sense aturar-se, per dirigir-se a les parades d’Arc de Triomf i Sants, que van funcionar amb normalitat. L’estació de Passeig de Gràcia també es va haver de tancar al públic i els combois tampoc hi feien parada. En una situació similar es van trobar els Ferrocarrils de la Generalitat, que ràpidament van ordenar el tancament de la parada que hi ha a plaça Catalunya, mentre que el servei funcionava amb normalitat fins a Provença. A més, durant bona part de la tarda també es van tancar “per raons de seguretat” alguns dels accessos a les parades de Vallparadís i de Terrassa-Rambla de la línia Barcelona-Vallès.

El metro va ser un dels serveis més afectats. Segons Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), les alteracions van començar als voltants de dos quarts de sis de la tarda a la zona de plaça Catalunya i la Rambla, amb el tancament de les estacions de metro de Catalunya (L1/L3), Liceu (L3) i Drassanes (L3). També es van haver de tancar les estacions de Paral·lel (L2/L3), Passeig de Gràcia (L2/L3/L4) i Diagonal (L5). A l’hora de tancar aquesta edició, els combois de l’L1 no paraven a Universitat i Catalunya, mentre que l’L2 circulava entre Sagrada Família i Badalona Pompeu Fabra. Pel que fa a l’L3, funcionava entre Zona Universitària i Espanya, d’una banda, i de Lesseps a Trinitat Nova, d’una altra banda. Finalment, els combois de l’L4 no feien parada a Passeig de Gràcia. D’altra banda, les línies L9 Sud, L9 Nord, L10 i L11 funcionaven al vespre amb normalitat. Durant uns 45 minuts, a partir de dos quarts de vuit, va estar sense servei el sector Zona Universitària-Maria Cristina de l’L3 i l’estació Zona Universitària de l’L9 Sud en relació amb un succés a l’exterior i seguint també instruccions de les autoritats policials. Pel que fa al servei d’autobús urbà, aquest va experimentar alteracions severes a causa de les restriccions de trànsit imposades al centre de la ciutat. Inicialment TMB va aplicar desviaments per l’exterior del perímetre format pel carrer Casanova, el carrer Aragó, el passeig de Sant Joan i el passeig de Colom. A partir de les sis de la tarda, es va suspendre el servei del Barcelona Bus Turístic i es van retirar vehicles de les línies regulars que travessen el centre. A partir de les vuit del vespre, però, els cordons de seguretat van fer que el 90% de les línies quedessin afectades. A instàncies de la policia, a més, es van facilitar autobusos per formar cordons de seguretat a les principals vies d’accés a Barcelona. De manera excepcional es va autoritzar a viatjar sense bitllet a les xarxes de transport públic per facilitar l’evacuació dels ciutadans. Moventis va anunciar el tancament de la parada d’autobusos de Ronda Universitat, mentre que Aena va informar que els vols de l’aeroport del Prat es desenvolupaven segons el previst, tot i que l’Aerobus només arribava a plaça Espanya. A més, els taxistes també es van oferir a portar els passatgers de franc.

LA XIFRA

90%
de les línies
d’autobús de Barcelona van quedar afectades a causa dels cordons de seguretat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Un home dispara contra l’ambaixada dels Estats Units a Beirut

Barcelona
Marc Puigtió
Alcalde de Sant Julià de Ramis (ERC)

“Tot i la majoria absoluta, vam pactar amb el grup de Medinyà”

Sant Julià de Ramis
Sergi Barrera
Cap de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

“Pels joves és impensable no formar part de la UE”

Barcelona
Política

Albiol insisteix que té funcionaris que “es toquen els nassos”

Badalona
ESTATS UNITS

Biden imposa noves restriccions per demanar asil a la frontera sud

BARCELONA
estat espanyol

Sánchez critica la citació de la seva dona amb una altra carta a la ciutadania

barcelona
memòria democràtica

Llach i Delgado a Via Laietana 43

barcelona
tribunals

L’Audiència atura la pròrroga judicial que investigava la suposada trama russa del procés

barcelona
índia

Modi es proclama guanyador amb una estreta majoria

barcelona