Política

Procés sobiranista

ERC dona per trencat el pacte amb el PSC a Tiana

L’acord de govern es fonamentava en la garantia que l’Ajuntament facilitaria la transició nacional

La falta de resposta de l’alcaldessa a la petició de cedir locals per l’1-O ha provocat la reacció

L’agrupació local d’ERC de Tiana dona per trencat el pacte de govern amb el PSC després que l’alcaldessa socialista, Ester Pujol, decidís no donar resposta a la petició del president i el vicepresident del govern, que demanaven als alcaldes la cessió de locals per poder votar l’1-O. Segons l’executiva local dels republicans, que es va reunir dijous al vespre, s’entenia que, si l’alcaldessa no responia de manera afirmativa a la petició, havia trencat el pacte. Un dels pilars de l’acord de govern entre el PSC, que té quatre regidors, i ERC, que en té dos, era la disposició de l’Ajuntament a facilitar el procés de transició nacional.

Ahir, vista la manca de resposta, ERC va emetre un comunicat en què explicava que es tracta d’una decisió presa de manera unànime i conjunta amb els dos regidors republicans que formen part de l’equip de govern i tenen responsabilitats. De fet, un d’ells, Ricard Fabra, és el coordinador municipal de l’àrea de Transició Nacional. Ahir al matí, en declaracions a aquest diari, Fabra assegurava que encara tenia esperances d’arrencar una resposta positiva de l’alcaldessa. A la tarda, vist que no hi havia cap canvi de posició del PSC, Fabra va renunciar a pronunciar-se.

La presidenta comarcal d’ERC, Mònica Palacín, remarcava ahir que els dos regidors mantindran les seves responsabilitats almenys fins al pròxim ple municipal, que es farà dimarts, i després “faran el que l’assemblea de militants decideixi”. Palacín no té cap dubte que tots dos abandonaran l’equip de govern si els militants així ho reclamen, i traslladava la responsabilitat del trencament al PSC. “Ha estat l’alcaldessa qui no ha complert el que estava pactat.” El PSC, per la seva banda, va declinar fer declaracions.

LES FRASES

Qui ha trencat l’acord de govern ha estat el PSC, perquè l’alcaldessa no ha complert el que estava pactat
Els dos regidors d’ERC a Tiana faran el que l’assemblea de militants decideixi
Mònica Palacín
Presidenta comarcal d’ERC

Pineda espera sense pressa l’informe del secretari

t.m

L’Ajuntament de Pineda de Mar, on també es governa amb un acord entre el PSC i el PDeCAT, no ha pres encara una decisió en ferm sobre si donarà suport a la celebració del referèndum. L’alcalde i president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, va explicar a Ràdio Pineda que, d’acord amb el soci de govern, ha encarregat un informe al secretari i interventor municipal sobre les conseqüències jurídiques que es poden derivar d’aquest suport. “Per tant, els serveis jurídics de l’Ajuntament seran, en aquest cas, els que ens diguin com hem d’actuar”, va assenyalar l’alcalde en el mitjà, i hi va afegir: “Les presses no són bones en general, però sobretot en una situació així.” Inicialment no està previst que l’informe estigui enllestit fins dimecres de la setmana vinent. La decisió d’Amor condicionarà de ple la continuïtat del pacte en el consistori, atès que des de les files del PDeCAT s’ha defensat des del primer moment que “a Pineda es podrà votar amb normalitat”. L’altre municipi amb alcalde socialista, Palafolls, ja ha anunciat la seva disconformitat a donar suport a l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés reivindica que es doni les mateixes oportunitats a totes les comarques

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona