Política

SUSANA LÓPEZ

PRIMERA SECRETÀRIA DEL PSC D’ARGENTONA I EXREGIDORA DE GOVERN

“Havíem apostat molt per aquest pacte de govern”

“Aquest executiu [CUP, ERC, PSC i ICV] era un exemple per a molts municipis”

“Serem una oposició que fiscalitzarà la feina”

“Que ens hagin fet fora no és motiu per donar suport a una possible moció de censura”

La primera secretària del PSC d’Argentona i exregidora de govern, Susana López, valora l’expulsió fa uns dies dels dos edils socialistes de l’executiu local que ara formen CUP, ERC i ICV-CI.

Com han paït que els facin fora del govern?
Estem tranquils i tristos. No ens ha agradat, però era una cosa que podia passar. El que no ens ha agradat han estat les formes, però entenem el fons.
Per tant s’ho esperaven?
Teníem esperances que no passés. Nosaltres havíem apostat molt per aquest pacte de govern tot i que sabíem que seria difícil. En el moment de triar entre un alcalde de la CUP o un alcalde d’un partit independent com Tots per Argentona (TxA) sabíem que en el tema nacional hi havia més risc donant el suport a la CUP.
Oficialment els han expulsat per “motius nacionals”. El pacte de govern no preveia que hi hauria discrepàncies en aquest aspecte?
Al pacte no hi ha cap punt que digui que aquest pot ser un motiu per trencar-lo. Sí que es veritat que la majoria de regidors del ple s’han declarat independentistes. Nosaltres el que els vam dir, com a demòcrates que som, és que acataríem el que el ple votés majoritàriament en aquest sentit i crec que sempre ho hem fet. Hem tingut una posició responsable.
Creu que l’expulsió era l’única opció que tenia el govern?
És que com que no sé els motius de l’expulsió no puc dir si era l’única opció. Jo crec que no, perquè aquest govern d’Argentona era un exemple per a molts municipis. En el moment de fer aquell pacte molta gent no l’entenia. Nosaltres el vam defensar com la manera d’intentar fer un executiu que fos plural i que donés resposta a qualsevol vilatà del poble pensi com pensi. Crec que el nou govern que ha quedat s’haurà d’esforçar molt perquè això passi.
Com valora la feina del PSC mentre ha estat al govern?
Hem treballat molt. Hem portat regidories de molt de pes. Les que portava jo eren àrees dirigides a les persones. Un exemple és la cartera de recursos humans, on hem fet una actualització de les fitxes de treball dels empleats municipals, que feia 15 anys que reclamaven. També he portat la regidora de Cohesió, ara necessària més que mai. L’altre edil socialista, Salvador Casas, portava Obres i Espai Públic. Entre d’altres, en aquesta àrea s’ha pogut arreglar una vegada per totes la situació de les urbanitzacions que no estaven recepcionades. Ara aquesta feina començarà a donar els seus fruits.
Quins projectes els han quedat pendents?
El més important és aquest tema de les urbanitzacions. Ara també ens hem de reunir amb l’alcalde per parlar del pressupost, que vam començar amb el govern però que no hem pogut acabar.
Com afronten la nova etapa a l’oposició?
Amb il·lusió i amb ganes de treballar per tirar projectes endavant. Serem una oposició que fiscalitzarà la feina del govern. La nostra experiència és un grau i la volem aprofitar per fer una oposició constructiva.
Tot i que de moment els altres patits de l’oposició ho descarten, donarien suport a una eventual moció de censura?
Per fer una moció de censura, el govern n’hauria de fer una de molt grossa. És un executiu legítim triat pels argentonins. Que ens hagin fet fora no és motiu per donar suport a una possible moció de censura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”