Política

Xavier Melero

Advocat de Forn, Borràs, Barrufet, Corominas i Guinó

Un advocat practicant de la boxa, culte i discret

Xavier Melero (Barcelona, 1958) exerceix des de fa més de 25 anys com a penalista. Primer, va ser soci de l’equip de Pau Molins i, el 2009, va muntar despatx propi amb la també penalista Judit Gené. S’afirma d’ell que és l’advocat de Convergència, en assumir la defensa d’Oriol Pujol en el cas de les ITV, els extresorers de CDC en el cas del 3% i el president Artur Mas pel 9-N. No obstant això, Melero és un bon exemple que l’advocat no ha de pensar el mateix que el seu client, sinó que l’ha de defensar amb habilitat. Una mostra és que se l’associa a les primeres trobades fundacionals de Ciutadans, el 2005, tot i que se’n va desvincular. A més, ha defensat alcaldes de tots els colors polítics amb les denúncies de la fiscalia per no tenir depuradores al dia. L’estil de vestir casual elegant de Melero trenca la rutina als tribunals; a més, es confessa practicant i amant de la boxa. Va exhibir sagacitat i cultura en el judici dels lladres del Palau, en què va conèixer un dels seus escriptors favorits, Javier Pérez Andújar.

En la causa catalana, defensa els membres de la mesa del Parlament del PDeCAT, des del TSJC fins al Suprem. Són Ramona Barrufet, Lluís Corominas i Lluís Guinó, a més de la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i del conseller d’Interior, Joaquim Forn. De Forn, Melero en va tornar a demanar la llibertat, i el jutge, dijous passat, li va denegar no per fets que pugui cometre sinó perquè manté el seu ideari independentista, tot i que ha deixat el govern.

Quin balanç fa d’aquests set mesos d’instrucció al Suprem? Amb la seva habitual discreció, Melero afirma que l’ha sorprès la “precompressió novedosa i ampliant la base” que el jutge Llarena fa del delicte de rebel·lió, que el magistrat considera que “no està consumat, que ara continua la seva elaboració”. I en segon lloc, exposa que Llarena “ha canviat les regles del joc” a mitja partida. Si primer acceptava que amb la declaració de complir amb la legalitat n’hi havia prou, des del novembre i el gener passats, castiga els acusats que es presenten davant d’ell “en funció del que fan terceres persones”. És a dir, les que han marxat a l’exili. I el judici? “Serà just i el guanyarem”, sosté Melero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona