Política

ERC cedirà a CiU l’alcaldia el 13 de juny a Regencós

La republicana Pilar Pagès renunciarà al càrrec i Josep Fontanillas, com van pactar, l’assumirà l’últim any de mandat

L’inici del relleu a l’alcaldia de Regencós, amb vista al darrer any de mandat, ja té data: el dimecres 13 de juny, coincidint amb el tercer aniversari de la presa de possessió al càrrec, l’alcaldessa d’ERC, Pilar Pagès, avança que renunciarà al càrrec, com estableix l’acord de govern que van tancar amb CiU dos dies abans de la investidura, el juny del 2015.

Els dos grups van acabar repetint la mateixa fórmula pactada en el mandat anterior, tot i que a la inversa, ja que llavors CiU havia tingut més vots i es va reservar els tres primers anys per traspassar l’alcaldia a ERC els darrers dotze mesos, una fórmula que llavors va funcionar als republicans, que van passar de tercera a primera força política al consistori. El cap de llista de CiU, Josep Fontanillas, que ja ha estat alcalde de manera discontínua en els tres mandats entre el 2007 i el 2015, recuperarà la vara.

El pas de Pagès per l’alcaldia ha estat tranquil. En un municipi de menys de 300 habitants i amb un pressupost municipal que no arriba al mig milió d’euros anual, tenen poc marge per invertir. El balanç que fa del trienni, però, és positiu, després de saltar d’una àrea, la d’Hisenda, en què el marge d’actuació era més aviat escàs, al primer pla de la presa de decisions. “Deixaré el càrrec amb bones sensacions, però això caldrà que ho validi la gent l’any que ve”, admet, avançant-se a la possibilitat de repetir com a cap de llista.

Obres fetes

Amb permís d’algunes inversions per completar la climatització del local, les divisions interiors i la pista exterior de l’equipament més nou, el centre cívic amb pista poliesportiva integrada inaugurats en el mandat anterior, l’alcaldessa destaca que la despesa s’ha centrat en petites millores, com ara el soterrament de línies i millora d’enllumenat, la substitució de canonades d’aigua de fibrociment, i l’arranjament de camins, a més de l’adequació de l’accés a les escoles velles sense barreres arquitectòniques i amb uns nous lavabos, o el planejament tancat per al nou sector de desenvolupament a l’entorn de Can Torradillo, on hi haurà noves cases en un futur proper.

LA DATA

13.06.18
A mitjan juny,
quan es compleix el tercer aniversari de la presa de possessió, ERC cedirà l’alcaldia a CiU.

Primera alcaldessa, i no nascuda al poble

Pilar Pagès va aconseguir fer història en trencar el sostre de vidre i esdevenir la primera alcaldessa de la història del municipi, i, en un poble petit, amb el mèrit afegit d’aconseguir-ho tot i no haver nascut a Regencós. És palafrugellenca, tot i que el seu marit sí que és del municipi. I el 2015, malgrat presentar-se amb l’obstacle afegitper a la llista que Pere Esteve –alcalde republicà el darrer any de l’anterior mandat– havia decidit no repetir en primera línia, se’n va sortir.

Compaginar l’alcaldia amb la feina habitual no és senzill, ja que resta temps a la dedicació a la vida familiar. Ara que quedarà alliberada de la pressió extra de l’alcaldia i se centrarà només en l’àrea d’Hisenda, aposta per “respirar i dedicar més temps a la família”, per bé que diu que van ser els que la van empènyer a fer el pas. I segurament repetirà si la militància li ho demana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia