Dimiteix la cap de llista del PSC a Sant Joan les Fonts, que acusa l'equip de govern de CiU de feudal

Maria Dolors Vila afirma que s'ha sentit menyspreada i insultada

La regidora ha presentat la seva renúncia al càrrec en l'últim ple. No ho ha fet personalment, sinó a través d'una carta que ha llegit la portaveu del grup, Roser Ortigosa, que també ha renunciat a l'acta de regidora, però en aquest cas per motius personals, ja que està embarassada. En la carta, Vila afirma que no vol estar més en un consistori en què no es respecten les persones que tenen un punt de vista diferent, i recorda que un ajuntament del segle XXI ha de ser honest, legal, solidari i respectuós amb els oponents. «Tancar-se en una sola opinió sabent que es disposa del poder absolut fa pensar més aviat en un ajuntament d'èpoques feudals. Em vaig presentar per treballar pels ciutadans, cosa que no he pogut fer a causa dels entrebancs que el senyor feudal i els seus vassalls m'han posat al camí», sentencia.

Vila diu que deixa el càrrec perquè la seva dignitat com a persona està per damunt de tot i conclou que no té cap afany de poder, sinó de justícia i de respecte. «Penso que una retirada a temps és una victòria», remarca la regidora dimissionària. El PSC té tres regidors i CiU, vuit. Ara el PSC només està representat per Vanessa Rama. Quan rebin l'acta de regidors, els substituts de Vila i Ortigosa seran Magda Pujolàs i Ramon Badia.

L'alcalde, Joan Espona (CiU), ha indicat que, tal com consta en l'acta del ple, les dues companyes de partit al consistori s'han desmarcat de la carta després de llegir-la, i manté que no sap si és la mateixa que Vila ha fet arribar als mitjans de comunicació. Per això ha declinat pronunciar-se fins que la puguin llegir.


ELS PROTAGONISTES

JOAN ESPONA
alcalde de sant joan les fonts (ciu)
«Crec que al darrere de la carta de Maria Dolors Vila hi ha temes personals en contra de l'alcalde. Tinc bona relació amb la resta d'integrants de la llista del PSC a Sant Joan i tindran tota la meva col·laboració»
MARIA DOLORS VILA
regidora del psc dimissionària
«Són moltes les queixes que hem rebut de ciutadans i hem vist que els seus intents per alliberar-se de les injustícies d'aquest equip de govern duren poc temps perquè la por de les represàlies els fan desistir»

CiU vol refer el ROM de Ripoll

J.C

El portaveu de CiU, Jordi Munell, a l'oposició de Ripoll, ha criticat l'equip de govern d'ERC i del PSC perquè, segons ell, no els convoca a alguns actes oficials. Per això, en l'última sessió del ple, ha demanat la revisió i actualització del reglament d'ordenació municipal, que és dels anys vuitanta del segle passat, per establir-hi clarament el dret de tots els regidors, siguin del govern o de l'oposició, de participar a tots els actes de l'Ajuntament. Munell ha reclamat també accés als mitjans de premsa municipals, poder fer ús de l'oficina de premsa i disposar d'espais a l'ajuntament per reunir-se amb ciutadans. L'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà (ERC), ha qualificat d'obvi el fet que tots els regidors del consistori han de poder participar en els actes públics, però ha recordat que no disposen d'un gran despatx de protocol. S'ha mostrat, a més, totalment d'acord a revisar el ROM, i incorporar-hi moltes altres coses, com ara l'adaptació a les noves tecnologies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona