Política

PEP ANDREU

ALCALDE DE MONTBLANC (ERC)

“Si la Crida acaba sent un partit, me’n vaig”

Milita a ERC i és fundador de la Crida, hi ha polèmica.
Quina polèmica? A ERC estaven informats que hi anava a títol individual i, com que no està definit què és, no se’m pot dir res.
No val la doble militància.
Ho sé, però per què David Minoves pot ser a l’ANC i jo no a la Crida? No tenim ni estatuts, enlloc està escrit com quedarà. No se sabrà fins al gener! No he llegit les ponències, però diguin el que diguin, tinc dret a fer-hi esmenes.
I si és un partit, què farà?
He parlat d’això amb els impulsors de la Crida i ells volen que sigui un moviment transversal; em diuen que sisplau jo hi sigui, que serà un moviment. Una altra cosa és que també inscriguin el nom com el d’un partit polític perquè ningú els el xafi. Això és diferent, perquè ho fa tothom. L’ANC també té registrades les sigles com a partit. Si esdevé quelcom unitari, transversal, que ajudi a fer que hi hagi més confiança i a anar a unes eleccions junts, hi aportaré el meu gra de sorra. Però si consta en les ponències fundacionals que desemboca en un partit no m’hi apuntaré, me n’aniré.
Hi ha més gent d’ERC?
No soc l’únic que l’he feta aquesta reflexió. Vaig veure altres militants a Manresa, i alguns se’m van acostar per dir-me que hi estaven conformes i m’agraïen que hi fos.
Repetirà d’alcaldable?
Sí, em presento per ERC, sota les sigles de sempre d’Agrupament Catalanista per Montblanc. A les municipals és molt difícil la unitat, tot i que està prevista als estatuts si ho diuen les assemblees locals. Però a Montblanc no em veig capaç de lligar-ho amb el PDeCAT, és com l’oli i el vinagre.
En canvi a Europa sí?
No soc partidari d’anar a tot arreu junts ni a tot arreu separats, cal analitzar cas per cas. I hem d’anar junts a les europees. En la Transició votàvem el partit que volíem al Congrés, i al Senat l’Entesa dels Catalans per demostrar que teníem l’hegemonia del catalanisme. I ERC hi era, estàvem molt còmodes. A les europees hem de fer que guanyi en vots i escons una llista unitària de tots els qui volem una pàtria lliure. De moment ja se n’està parlant, a veure com acaba. Si, com diu Artadi, accepten que l’encapçali Oriol Junqueras, com podem dir que no? Ningú entendrà a Europa que se’ns hagi de sumar per separat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia