Política

Figueres treu la pancarta a favor de l’autodeterminació de l’Ajuntament i la instal·larà en un edifici privat del costat

El consistori ha atès el requeriment de la Junta Electoral que instava a retirar els “símbols” dels edificis municipals

L’Ajuntament de Figueres ha retirat la pancarta a favor de l’autodeterminació i la instal·larà en un edifici d’un particular del costat. El consistori ha arribat a un acord amb el propietari i ha atès així el requeriment de la Junta Electoral de la zona que l’instava a treure tots els símbols, llaços grocs i estelades dels edificis municipals. La pancarta defensa en un escrit en anglès que “l’autodeterminació és un dret, no un crim”. L’acord de la junta feia extensiva la petició a tots els ajuntaments de l’Alt Empordà i al Consell Comarcal. De moment, el de Port de la Selva hi ha presentat recurs al·legant falta de “motivació” i de “concreció” en el requeriment i Castelló d’Empúries ha anunciat que també recorrerà la decisió.

Figueres ha atès el requeriment que la Junta Electoral de la zona va fer dilluns i ha retirat la pancarta que hi havia al balcó de l’Ajuntament a favor de l’autodeterminació. Fonts municipals han anunciat la decisió aquest matí i han avançat que la pancarta s’instal·larà en un edifici d’un particular (amb qui l’equip de govern ha arribat a un acord) que hi ha just al costat del consistori.

La Junta Electoral va comunicar fa dos dies als ajuntaments de l’Alt Empordà i al Consell Comarcal que tenien 48 hores per treure tots els “símbols” dels edificis consistorials. Entre ells, pancartes a favor dels presos, llaços grocs o estelades.

L’acord és fruit de la denúncia que Ciutadans va fer contra l’Ajuntament de Figueres però que l’organisme el va fer extensiva a la resta de consistoris i al Consell Comarcal, tot i que aquest ens i alguns ajuntaments com el de Roses no tenen cap element d’aquest tipus a les seves façanes.

Recursos en contra

De moment, l’Ajuntament del Port de la Selva ja ha presentat recurs contra l’acord perquè considera que hi falta “motivació” i “concreció”. El mateix farà el de Castelló d’Empúries. En aquest consistori, hi ha una pancarta de suport als presos, llaços grocs i una estelada. El seu alcalde, Salvi Güell, ha avançat que argumentaran els mateixos motius que ha al·legat El Port de la Selva.

Girona i Salt, també

La Junta Electoral de la zona també va donar ahir 48 hores als ajuntaments de Girona i Salt (Gironès) perquè treguin les pancartes i els llaços dels consistoris. L’organisme, en canvi, va desestimar la petició del PPC d’obligar a despenjar aquests símbols i les estelades d’altres equipaments municipals i dels carrers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

El primer ministre escocès vol mantenir-se en el poder tot i trencar la coalició

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona