Política

La CUP votarà en contra de la designació d’Iceta com a senador autonòmic i convida ERC i JxCat a fer el mateix

El diputat Vidal Aragonés recorda que el 155 es va decidir al Senat i que el PSOE hi va votar a favor

La CUP ha anunciat que votarà en contra de la designació del primer secretari del PSC i diputat al Parlament de Catalunya, Miquel Iceta, com a senador autonòmic. La designació parlamentària d’aquest càrrec és el pas previ i necessari perquè el socialista pugui esdevenir president del Senat, tal com és la voluntat del PSOE.

El diputat anticapitalista Vidal Aragonés ha recordat que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya es va aprovar, precisament, al Senat, i que el PSOE hi va votar a favor. Per això ha convidat ERC i Junts per Catalunya (JxCat) a votar també en contra de la designació del líder del PSC.

Finalment, la CUP ha afirmat que la resolució democràtica del conflicte polític a Catalunya ha de passar “necessàriament” pel Parlament i no per unes institucions “amb parets de vidre” que “no pretenen reconèixer ni el dret a l’autodeterminació ni legislar a favor d’una vida digna per a la majoria, com és el Senat espanyol”.

Encara que ERC i JxCat no han garantit el sentit del seu vot a la candidatura de Miquel Iceta com a representant del Parlament pel PSC al Senat, els dos diputats de Demòcrates, Toni Castellà i Assumpció Lailla, integrats al grup d’ERC ja han manifestat la seva negativa a la candidatura d’Iceta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia