Política

UPM aposta per ERC com a “soci natural” a Torroella

El cap de la llista més votada, Jordi Colomí, vol accelerar les converses amb els republicans, amb els quals governen

Calvet (ERC) no ho descarta, però tampoc l’oposició

El cap de llista més votat a Torroella de Montgrí, Jordi Colomí (UPM), va per feina i ahir, en declaracions a l’agència ACN, apostava per tancar un acord “com més aviat millor” amb Esquerra, que els garantiria superar –amb els sis i quatre edils respectius– la barrera de la majoria absoluta de nou. Colomí, que ha doblat representació en el ple, necessita un mínim de tres regidors més, i fa una bona valoració del “govern fort i compensat”, també amb L’Est –que ara ja no els caldria– per decantar-se obertament cap a ERC com a “soci natural”. UPM també controlarà l’EMD de l’Estartit, amb Francesc Ferrer, i Colomí espera “relligar el poble” i tenir “una relació fructífera” amb el nucli del litoral.

Des del bàndol republicà, el nou alcaldable, Marc Calvet, admetia ahir la bona sintonia amb UPM al govern arran de la moció de censura que van capitanejar contra la CiU de Jordi Cordon –que, d’altra banda, amb CambTE ha retingut la seva participació en el ple–. Però vol anar més a poc a poc: “Volem parlar amb tothom dels altres grups, per contrastar la situació, i sí, amb UPM podríem arribar a un bon acord, però la nostra altra opció vàlida ara mateix també seria quedar-nos a l’oposició.”

No voldrien l’alcaldia

Calvet descarta d’entrada reclamar compartir durant un període l’alcaldia, però entre les demandes per a un pacte amb Colomí sí que voldrien “capacitat de gestió, àrees destacades i autonomia, com fins ara”.

Respecte a altres escenaris, el cap de llista d’ERC veu poc probable un pacte de concentració alternatiu a UPM, amb els quals, a més dels prop de tres anys llargs de govern compartit, ja tenen planificades inversions i obres plurianuals fins al 2021. Amb tot, aquest calendari estaria obert a retocs.

LA DATA

2021
L’actual
pla financer del govern d’ERC-UPM-L’Est deixa planificats inversions i projectes per a aquest nou mandat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia