Política

El TSJC demana a la fiscalia i a la defensa de Torra si calen més proves

El jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Carlos Ramos ha preguntat a la fiscalia i a la defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, si desitgen sol·licitar noves diligències abans de tancar la instrucció del cas que l’investiga per desobediència arran dels llaços grocs.

En una providència, difosa ahir, el magistrat Ramos dona un termini de tres dies a les parts perquè requereixin, si ho creuen necessari, noves diligències amb vista a posar fi a la instrucció. La fiscalia acusa Torra d’un delicte de desobediència per no haver retirat a temps de la façana d’edificis públics durant la campanya de les eleccions del 28-A llaços grocs i pancartes a favor dels presos polítics, com li va ordenar la Junta Electoral Central (JEC).

En la seva declaració al TSJC, el president va sostenir que l’ordre dictada per la JEC era imprecisa i que l’òrgan no tenia competències per obligar-lo a retirar els símbols perquè –segons ell– era potestat de la junta electoral provincial. Per això, va presentar una querella per prevaricació contra la JEC, que el Tribunal Suprem va desestimar divendres passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]