Per l'oposició, la sala «se n'ha rentat les mans»

Els portaveus dels tres grups que van interposar el contenciós van analitzar la sentència ahir a la tarda i van coincidir a criticar que la resolució de l'Audiencia Nacional «no entra al fons de la qüestió» ni «dóna la raó a ningú», tot i que aquests arguments –durant la sessió del ple municipal d'ahir a la tarda– van provocar més d'una riallada entre les bancades del PSC. El portaveu de l'Entesa, Isidre Soler, l'impulsor del contenciós, defensava que els magistrats no han admès a tràmit els recursos, i no pas els han desestimat: «Sembla que hagin volgut rentar-se'n les mans intentant buscar els arguments per no remoure el procés» ni les condicions de l'acord entre el ministeri i l'Ajuntament.

El regidor de l'Entesa també va recordar que la paralització cautelar del conveni «va ser una decisió personal de l'alcalde», ja que el contenciós no ho demanava. En rèplica a Bustos, va dir que no es tractava de cap guerra política contra el PSC, sinó de «defensar els interessos econòmics de la ciutat». I va sentenciar que tornarien a presentar el recurs, un cop conegut el desenllaç.

Recurs de cassació

Soler també va deixar oberta la possibilitat de presentar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem: «És l'última via per recórrer, però l'haurem d'estudiar amb els nostres advocats», va argumentar, ja que és un procediment costós. La portaveu d'ICV-EUiA, Carme Garcia, tampoc va descartar aquesta opció, al contrari del de CiU, Carles Rossinyol, que sí que va rebutjar totalment la possibilitat de continuar en el litigi. Rossinyol i Garcia no van aprofundir gaire més en els arguments. Però el regidor convergent sí que hi va afegir que «es manté el dubte sobre el fet si el conveni era legal o no», sobretot pel que fa a la inscripció registral de la caserna a favor de l'Ajuntament. I Garcia va destacar, com a favorable, que l'afer de la caserna servís «com a punt de trobada» per als quatre grups de l'oposició. I, a diferència de Soler, va trobar positiu que un conveni «lesiu» per als interessos de la ciutat hagi quedat aquest temps sobre la taula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.