Política

La Caixa de Solidaritat fa una crida per recollir més donacions

L’entitat avança que no es farà càrrec de la reclamació de Santi Vila per a fer front a la fiança per la devolució dels béns del Monestir de Sixena

La presidenta de l’Associació de Foment de la Caixa de la Solidaritat, Núria de Gispert, i el vicepresident de l’entitat Ernest Benach han demanat aquest dijous més donacions per poder fer front a la fiança de 4,1 milions d’euros que ha imposat el Tribunal de Comptes al govern de Puigdemont per l’1-O.

L’entitat ha avisat que el termini per pagar la fiança acaba el dilluns vinent i que ara com ara han aconseguit recaptar al voltant de 800.000 euros. En conseqüència encara faltarien 3,3 milions d’euros per a pagar les fiances.

Per aquest motiu, la Caixa de la Solidaritat ha reclamat al tribunal que els doni més marge per fer el pagament, però de moment no n’han obtingut resposta. Si no es pogués abonar la fiança, Gispert i Benach han alertat que s’embargarien sous i béns personals d’una trentena de persones entre les quals, a més de Puigdemont i els consellers, hi ha desenes d’alts càrrecs de la Generalitat.

Fins ara, la caixa ha pogut donar suport a 246 persones amb 13,6 milions d’euros en diverses causes judicials contra l’independentisme.

Per una altra banda, la Caixa de Solidaritat ha anunciat que no es farà càrrec de la reclamació de Santi Vila per a fer front a la fiança que li va imposar el Jutjat d’Instrucció d’Osca. Correspon a les seves possibles responsabilitats per la negativa a complir amb la sentència que ordenava la devolució dels béns del Monestir de Sixena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona