Política

Sánchez cita el PP, Cs, ERC i JxCat pel pacte

El president exigirà al Congrés el 22 d’abril dilatar al 10 de maig l’estat d’alarma

Quan a les dues de la tarda la ministra portaveu María Jesús Montero va anunciar que Pedro Sánchez rebrà demà Pablo Casado i a partir de llavors i fins divendres també Gabriel Rufián (ERC), Inés Arrimadas (Cs) i Laura Borràs (JxCat), cap dels al·ludits no ho sabia i se’n van assabentar en directe per la televisió. Amb aquesta inicial falta de cortesia, que va ser denunciada per tots els seus interlocutors, el president espanyol es fixa el repte de reeditar en ple 2020 uns pactes de La Moncloa com els del 1977 per reconstruir el paisatge que ell identifica amb una “postguerra”. A l’hora de reclutar els aliats, però, Sánchez necessitarà ja abans el vot del PP, perquè ja té decidit que el 22 d’abril anirà al Congrés a sol·licitar la pròrroga de l’estat d’alarma –la tercera– fins al 10 de maig.

Si bé Casado ja havia avançat que assistiria a la trobada tot i lamentar que Sánchez li va telefonar per darrera vegada fa deu dies, la FAES va animar ahir el líder popular a buscar el pacte si és amb el PSOE i prou. El que la fundació presidida per José María Aznar no vol és signar amb un govern en el qual hi hagi Podem i alerta que “seria inadmissible aprofitar la crisi per obrir la Constitució o per a suposats nous arranjaments territorials que estarien condicionats per les urgències confederals del PNB i pel secessionisme dels nacionalistes catalans”. Com que Sánchez rebrà els grups de major a menor, Rufián podria ser citat dijous, i Borràs i Mireia Vehí (CUP), divendres.

Rajoy viola el confinament i és investigat

Després que The New York Times assenyalés José María Aznar com a prototip d’home que es refugia en segones residències per haver fugit a Marbella en ple estat d’alarma, l’altre expresident del PP, Mariano Rajoy, va ser caçat durant la Setmana Santa sortint del domicili a Madrid a fer esport –en el seu cas, caminar de pressa– aliè al BOE que ell va tutelar del 2011 al 2018. En les imatges, Rajoy es mira el pols mentre camina de pressa amb roba esportiva. “Sobre la suposada vulneració de l’obligació de confinament de l’expresident Rajoy s’estan realitzant les investigacions oportunes. El nom no determina l’aplicació de la norma”, avisa el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries