Política

El líder nord-coreà continua sense aparèixer

Les versions contradictòries sobre la salut del líder nord-coreà, Kim Jong-un, continuen després que ahir es complissin 15 dies des de la seva última aparició pública. Kim –que es creu que té 36 anys–, obès, gran fumador i amb problemes de salut, segons diferents fonts, és objecte de nombroses notícies i múltiples rumors que fins i tot l’han arribat a donar per mort, amb poca certesa sobre el seu veritable estat de salut. L’última aparició pública del dictador nord-coreà va ser l’11 d’abril, quan va presidir una reunió del buró polític del Partit dels Treballadors.

La incògnita sobre el seu estat de salut està alimentada per les sospites que podria haver estat operat quirúrgicament recentment, amb complicacions posteriors de salut, enmig de la foscor informativa que regeix el país de nord.

L’agència oficial nord-coreana KCNA, que acostuma a cobrir amb molta cura les activitats del líder d’aquest país, està reproduint aquests dies missatges que suposadament ha enviat o rebut de polítics d’altres països. La ràdio estatal també va assenyalar que ahir Kim havia enviat les seves felicitacions a uns treballadors de la ciutat de Samjiyon, sense més detalls i sense que se sentís la seva veu.

De Kim no s’ha publicat cap foto des de fa mig mes, ja sigui visitant instal·lacions civils o militars, o supervisant assajos balístics o artillers, als quals sol assistir per dirigir les operacions, segons la propaganda oficial. De fet, va estar absent en la prova més recent, el 14 d’abril, quan Corea del Nord va llançar diversos míssils de creuer antibuc a aigües del mar del Japó (mar de l’Est per a les dues Corees), i el 15 d’abril en una festa nord-coreana, el Dia del Sol, quan se celebra el naixement del fundador del país i avi de l’actual dictador, Kim Il-sung (1912-1994), fet que va continuar alimentant les sospites sobre la seva salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA