Política

Economia defensa la seva actuació «netíssima» en la permuta de l'hotel del Palau

Emprendrà accions legals si detecta afectacions a l'interès públic

Economia va anunciar ahir que emprendrà accions legals si en el decurs de les actuacions judicials, la Generalitat detecta «afectacions a l'interès públic». La conselleria va justificar la seva participació en la permuta pels beneficis que en traurien tant la ciutat de Barcelona com la Generalitat i el Palau de la Música. El conveni signat per Castells i Fèlix Millet recollia una compensació econòmica que el departament ha reclamat a la promotora de l'immoble, Olivia Hotels. «Aquesta operació s'ajustava plenament a la legalitat i, en tot moment, quedaven del tot garantits els interessos patrimonials de la Generalitat», va argumentar ahir el departament en un comunicat. Fonts d'Economia van lamentar que Millet s'hagués aprofitat de la confiança dipositada, però no van saber explicar per què no s'havien elaborat els informes preceptius previs a la permuta.

Castells entén que el conveni era una manifestació de voluntats, sense estipular cap xifra, que s'havia de concretar posteriorment. Els detalls sobre la participació de la conselleria en l'operació per construir el polèmic hotel els donarà dilluns la directora general de Patrimoni de la Generalitat, Immaculada Turu, que compareixerà en la comissió parlamentària que investiga la relació econòmica entre el cas Millet i la Fundació Catdem, vinculada a Convergència. Castells no té intenció d'acudir-hi per donar explicacions. El tripartit va rebutjar la petició de compareixença del conseller que va fer CiU, però ahir mateix, en declaracions a Catalunya Ràdio, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, no descartava acabar-ho reclamant.

El PP insisteix a demanar la compareixença de Castells

El PP va alçar un cop més la veu ahir per tornar a reclamar que el conseller d'Economia, Antoni Castells, i el de Política Territorial, Joaquim Nadal, compareguin al Parlament en la comissió que investiga la relació entre el cas Millet i el finançament de CDC. Els populars consideren que la querella de la fiscalia sobre el cas de l'hotel del Palau de la Música obre un nou escenari en què caldria que els consellers s'expliquessin davant de la cambra. La querella «té una importància rellevant i destacada que obliga a revisar la relació de compareixences que han de contribuir a esclarir les irregularitats detectades en el Palau de la Música», asseguren. Junt amb Castells, el PP també havia demanat la intervenció en la comissió de l'antic primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Casas, i del tinent d'alcalde d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Ramon García-Bragado. En qualsevol cas, sí que es personarà a la cambra el propietari d'Olivia Hotels, Manuel Valderrama, a petició de CiU i el PP. Dilluns s'iniciarà la tanda de compareixences amb l'interventor general de la Generalitat, Josep Maria Portabella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia