Política

ERC veu possible un acord amb JxCat per al ple d’investidura de divendres

Vilalta assegura que Aragonès se sotmetrà aquesta setmana a la investidura encara que no es tanqui el pacte

La portaveu d’ERC i membre de l’equip negociador, Marta Vilalta, veu possible un acord amb JxCat per a divendres. “És possible fer-ho amb dies i no cal esperar setmanes”, ha afegit en una entrevista a Els Matins de TV3 després que el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, hagi donat a entendre que les negociacions es poden allargar setmanes. Segons Vilalta, hi ha “bona sintonia” i les distàncies “no són insalvables”. En aquest context, ha instat a aprofitar les 48 hores que queden. També ha confirmat que en cas que s’arribi a divendres al matí sense acord, Pere Aragonès se sotmetrà igualment a la sessió d’investidura.

Vilalta ha fet una crida a aprofitar “l’oportunitat històrica” que han donat les urnes del 14-F i ha assegurat que “ho faran possible” amb els dos dies que queden. I és que està previst que el ple d’investidura comenci divendres a les 10 hores. Aquest dia es farà una primera votació en què Aragonès necessitarà un mínim de 68 diputats per ser escollit president. En cas que no ho aconsegueixi, al cap de dos dies hi haurà un altre debat i votació i en aquesta en tindria prou en obtenir més vots a favor que en contra.

Preguntada per la possibilitat que aquesta segona volta es fes dimarts en comptes de diumenge, com ha apuntat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, la portaveu dels republicans ha dit que estaran d’acord amb el que decideixi la presidenta Borràs i la Mesa. “Si ha de ser dimarts, cap problema”, ha conclòs.

La portaveu d’ERC ha dit que “simplement” s’han de concretar qüestions amb JxCat que encara no han fet possible tancar un acord. I ha dit que no s’ha de donar per descomptat que no s’arribarà a una entesa amb els dos dies de marge.

Preguntada pel Consell per la República, un dels principals esculls que separen Junts i ERC, Vilalta ha afirmat que hi ha acord sobre que aquest òrgan “ha de tenir un paper”. Però ha defensat que cal “reformular” allò que ha generat “alguna disfunció”. I ha assenyalat que ara no en formen part tots els partits independentistes i entitats. Es tracta d’un escull “absolutament salvable”, segons Vilalta, i s’ha mostrat convençuda que si es reformula el Consell per la República “segur que podrà ser un punt de trobada”. En el preacord entre ERC i la CUP s’estableix la creació d’una taula estratègica de l’independentisme que coordini, entre altres, el Consell per la República.

Pel que fa la gestió dels fons europeus Next Generation, Vilalta creu que ha d’haver una “mirada transversal” en el si del Govern i amb concertació amb el municipalisme, les universitats i les empreses. Ha afegit que “probablement ha de ser una acció concertada amb màxima coordinació des del lideratge de Presidència i acompanyament econòmic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona