Política

La casa de l'alcaldessa de Montserrat no té cèdula d'habitabilitat

L'obra executada no s'ajusta a la llicència d'obra sol·licitada ara fa un lustre.

L'obra sobrepassa els metres quadrats de sostre previstos.

Farà aproximadament cinc o sis anys, l'alcaldessa de Montserrat i el seu marit, van sol·licitar una llicència d'obres per a construir-se una casa en l'avinguda Alcalans d'aquesta localitat de la comarca de la Ribera. Com no podia ser d'altra manera, i complint el que diu la norma, es va concedir l'esmentada llicència.

Poc a poc l'edificació va anar creixent fins que es va donar termini, i a principis de l'any 2007 (any electoral) van canviar el domicili que tenien al poble veí de Real, pel domicili a estrenar a Montserrat.

L'habitatge en qüestió, està donat d'alta en el cadastre municipal de bens immobles des de l'any 2007, el que vol dir que està acabat, que estant vivint es inqüestionable i que a nivell de l'impost de bens immobles, sembla que està al corrent.

La sorpresa, però, és que la casa de Laura Sanjuan, no disposa de cèdula d'habitabilitat de la residència que ocupa per a viure des de l'any 2007. Continua subministrant-se d'energia elèctrica gràcies al comptador auxiliar d'obres.

Donades aquestes circumstàncies, el grup majoritari de l'oposició apunta sobre aquesta irregularitat tot i afegint que si no té l'esmentada cèdula, es perquè hi han problemes tècnics o constructius que fan impossible l'obtenció de la mateixa. Al parer dels components de la banca de l'oposició municipal, sols poden haver dos problemes per a la consecució d'aquesta permís obligatori: Que l'obra executada no s'ajuste a la llicència d'obres concedida, o que l'obra executada excedisca dels metres quadrats de sostre a ocupar en el solar on s'ha construït l'habitatge.

Si fos la primera opció, tindria una solució relativament fàcil: fer un modificat de les obres que no s'ajusten a la llicència concedida, tornar a sol·licitar la llicència d'obres del modificat i una vegada concedida aquesta nova llicència d'obres, demanar la cèdula d'habitabilitat adaptada a la nova construcció.

Com que aquests passos senzills no han estat pegats per la propietària i alcaldessa de Montserrat, hom pensa que s'ha excedit en la construcció de metres quadrats de vivienda i això és més greu del que sembla, perquè no es pot legalitzar aquesta situació tan fàcilment.

Ara mateix, per a l'oposició política de la senyora Sanjuan, la localitat de Montserrat «té una alcaldessa que incompleix la legalitat al viure en una casa des de l'any 2007 que no pot obtindre la cèdula d'habitabilitat, per no ajustar-se a norma».

Gent d'esquerres ha demanat per escrit poder veure l'expedient de sol·licitud d'aquesta cèdula, extrem aquest, que ha estat impossible fins la data de hui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia