Política

‘Catalangate’

Rufián amenaça de tombar l’agenda legislativa de Sánchez: “És l’únic idioma que entén el PSOE”

El portaveu d’ERC creu que Robles intenta “boicotejar el seu govern” i la convida a fer-se del PP

El republicà demana una investigació interna del Congrés per l’espionatge

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha advertit novament aquest dimecres que ERC pot deixar caure l’agenda legislativa del govern de Pedro Sánchez si aquest no assumeix responsabilitats per l’espionatge massiu a l’independentisme, l’anomenat Catalangate.

En declaracions als passadissos del Congrés, Rufián ha afirmat que “l’únic idioma que entén el PSOE és aquest”, perquè “si no, no actuaran”. El republicà ha afegit que ERC pot continuar “pactant, negociant i dialogant” amb el govern espanyol, “però cal entendre que l’únic idioma que entén aquesta gent és tombar les seves lleis”.

Rufián ha fet aquestes manifestacions després de la sessió de control al govern espanyol, on Sánchez ha respost a una de les seves preguntes sense assumir responsabilitats, ha defensat el que s’ha fet fins ara i ha tancat files amb el CNI.

El diputat d’ERC ha afirmat que en qualsevol altre país hi hauria una comissió d’investigació, perquè el cas “és gravíssim” i “no es pot tapar amb bones paraules”.

No ha esclarit el vot d’ERC al decret de mesures anticrisi que s’ha de convalidar aquest dijous al Congrés. “La pregunta és per a ells, crec que com a mínim hi haurà d’haver una comissió d’investigació al Congrés”, ha dit.


Acusa Robles de “boicotejar” el seu propi govern
Gabriel Rufián ha apuntat directament a la titular espanyola de Defensa, Margarita Robles, com un dels esculls que impedeixen una resolució del Catalangate. De fet, el portaveu republicà ha convidat Robles a “demanar l’entrada al PP” perquè “està essent la millor ministra” d’aquest partit.

Ha recordat que Robles “era la candidata de la gran coalició” per la qual apostaven molts mitjans de comunicació i, segons ell, “juga a arrossegar el PSOE i els seus barons al pacte amb el PP”. “Si no, no s’entenen les ximpleries que diu”, ha assenyalat. “Crec que simplement intenta boicotejar aquest govern, sense més”, ha dit.


Demana una investigació interna del Congrés
Rufián també ha avançat que a la reunió que els portaveus d’ERC, Junts, PdeCAT, CUP i Bildu mantindran amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, li demanaran que la cambra baixa obri una investigació interna sobre el cas d’espionatge.

Es tracta, ha dit, de fer el que ja ha fet el Parlament Europeu, és a dir, “que s’obri una investigació” perquè el cas afecta els telèfons mòbils facilitats pel Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona