Política

Estat espanyol

El PP ofereix al govern espanyol “una negociació urgent” per facilitar l’aprovació del decret de mesures anticrisi

Els populars demanen rebaixes d’impostos, reducció de la burocràcia i de la mida del govern i agilitzar els fons europeus

Retreuen al PSOE que “es conformi amb exigües majories” i “renunciï al diàleg amb el principal partit de l’oposició”

El vicesecretari d’Economia del PP, Juan Bravo Baena, ha proposat per carta a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que obri una “negociació urgent” sobre les mesures per contrarestar els efectes de l’alta inflació causada per la guerra a Ucraïna.

En la missiva, els populars plantegen alguns compromisos al govern espanyol per tal de votar, aquest dijous, a favor del decret llei de mesures econòmiques urgents per respondre a les conseqüències de la invasió russa.

La carta lamenta que el reial decret llei que demà ha de votar-se al Congrés per adoptar mesures urgents per contrarestar la inflació no hagi estat negociat amb el PP. “Té algunes qüestions aprofitables, però altres inassumibles, altres insuficients i moltes notablement millorables”, avisa la carta.

I és precisament per aquest motiu que insta Montero a obrir un “diàleg urgent” perquè les propostes del PP es concretin durant la tramitació del projecte de llei.

Els quatre compromisos que demana el PP per negociar el decret són mesures per amortir la pujada de preus a les famílies amb menys ingressos, sobretot una rebaixa de l’IRPF a famílies de rendes mitjanes i baixes; mesures per baixar la inflació, com la reducció al 5% de l’IVA del gas i l’electricitat, com permet la Comissió Europea; mesures per agilitzar l’execució dels fons europeus, i mesures per racionalitzar la despesa burocràtica i la mida del govern espanyol, per tal d’aconseguir una major solidaritat amb les “estretors” que afronten molts ciutadans actualment.

Els populars demanen que aquests compromisos es concretin en un projecte de llei que s’hauria d’aprovar durant aquest període de sessions, és a dir, abans d’agost.

Per al PP, el més “recomanable” seria tirar endavant les mesures amb “amplis consensos”. És per això que no entén que el govern espanyol “es conformi amb exigües majories” i “renunciï al diàleg amb el principal partit de l’oposició”.

En aquest sentit, recorden el pla de mesures que el partit va enviar al govern de Pedro Sánchez i creuen que s’hauria d’obrir una “negociació completa i detallada sobre cadascun dels punts per intentar arribar a una proposta compartida”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona