Política

Maragall parla d’“operació d’estat” contra ERC per l’espionatge del CNI a l’Ajuntament de Barcelona

El líder republicà denuncia una “alteració democràtica” de les últimes municipals

Reacciona en saber-se que es va intervenir el telèfon d’una persona que intercedia en la configuració d’un govern d’ERC i BComú

l líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha denunciat una “alteració democràtica” de les últimes municipals després que La Vanguardia hagi publicat que un dels objectius de l’espionatge del CNI era conèixer les negociacions entre ERC i BComú per formar govern després de les municipals. “Per mantenir el poder tot s’hi val, fins i tot l’ajuda del CNI”, s’ha queixat a Catalunya Ràdio. “Jo si fos Collboni o Colau m’ho pensaria dues vegades abans de continuar amb aquesta tranquil·litat en els seus càrrecs sabent que ells són també objecte d’una manipulació democràtica explícita”, ha afegit. Sobre Manuel Valls, ha dit que “va ser un joguet més dintre d’aquesta operació d’estat”. Segons ell, “va complir amb la seva feina, amb l’encàrrec que havia rebut”.

En preguntar-li si estava demanant alguna cosa a Colau i a Collboni, Maragall ha assegurat que no, i ha afegit: “Espero que siguin dignes de les seves responsabilitats”.

Maragall ha considerat molt greu “que es consideri que ERC pot participar en unes eleccions però el que no pot és guanyar-les”. “És una alteració fonamental del caràcter democràtic d’unes eleccions”, s’ha queixat.

Les informacions publicades aquest diumenge, que expliquen que el CNI va intervenir el telèfon d’una persona que estava intercedint en la configuració d’un govern de coalició entre ERC i BComú, ha continuat, “demostren que allò no eren unes negociacions, perquè tot estava predeterminat, preparat, tot estava vigilat perquè aquelles converses no poguessin tòrcer el que ja estava decidit amb coneixement de la senyora Colau”.

Maragall ha conclòs que l’Estat “potser tenia por d’un 14 d’abril”, i ha insistit que aquestes informacions “afecten molt greument la legitimitat i la validació democràtica d’aquelles eleccions”.

ERC i BComú van obtenir 10 regidors, tot i que Maragall va quedar per davant en vots.

Junts també ho veu una “operació d’Estat”

El portaveu de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha defensat aquest diumenge que l’espionatge del CNI demostra que la investidura d’Ada Colau va ser una “operació d’Estat”. Martí ha subratllat que en aquell moment Junts ja ho va denunciar, i ha criticat ara un cop més la “il·legalitat permanent amb què actuen els aparells de l’Estat”. “Ho vam veure amb la infàmia preparada contra Xavier Trias i ho hem constatat també ara amb els espionatges a Elsa Artadi, Ernest Maragall i les negociacions per conformar el govern municipal”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona