Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Espanya enviarà un sistema de defensa aèria a Estònia en el marc de l’OTAN

El país bàltic es troba en la fase final d’adquirir el seu propi sistema de defensa aèria

Espanya enviarà un sistema de defensa aèria NASAMS a Estònia a l’abril per a reforçar el flanc est de l’OTAN, segons ha anunciat el ministeri de Defensa del país bàltic.

Reunits al marge de la reunió de ministres de Defensa de l’OTAN celebrada aquest dimarts a Brussel·les, els titulars d’aquesta cartera d’Espanya, Margarita Robles, i d’Estònia, Hanno Pevkur, van acordar aquest desplegament per un període de quatre mesos, ha precisat el país bàltic en un comunicat.

“Estic molt content que hàgim arribat a un acord amb Espanya sobre el desplegament del seu sistema de defensa aèria de mig abast NASAMS durant quatre mesos, a partir d’abril”,ha dit Pevkur en el comunicat.

El ministre de Defensa estonià ha precisat que el seu país està a l’espera de finalitzar la compra dels seus propis sistemes de defensa aèria i, per tant, considera “important” el suport temporal dels aliats de l’OTAN per a omplir “aquest buit crític” en les seves capacitats. No obstant això, ha assenyalat que es tracta d’“una solució a curt termini” i ha recalcat que el seu país ja està preparant una altra “més sostenible”.

Amb aquest objectiu, el ministre ha afegit que Estònia i Lituània han fet una proposta a l’OTAN per a “establir un model de rotació de defensa aèria, similar a la missió de Policia Aèria del Bàltic actualment en vigor”.

“És molt rellevant que, gràcies al desplegament de la unitat NASAMS a Estònia, aprenguem els detalls tàctics d’un sistema de defensa aèria de mitjà abast”, ha dit Pevkur.

El ministre va destacar que aquest desplegament brindarà a les Forces de Defensa i Força Aèria d’Estònia l’“experiència d’integrar un sistema de defensa aèria de mitjà abast amb altres sistemes de defensa”.

L’objectiu de la unitat NASAMS a Estònia serà la defensa de la Base Aèria d’Ämari, un objecte estratègic, ha precisat Pevkur en el comunicat publicat en la web del seu Ministeri.

L’adquisició del seu propi sistema de defensa aèria de mitjà abast d’Estònia es troba en les etapes finals i el propòsit és finalitzar un contracte abans de l’estiu, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona