Política

Tota la repressió catalana, en un clic

Clara Ponsatí impulsa el lloc web Estatdedret.cat , que recull la persecució judicial espanyola contra l’exercici dels drets polítics

Hi ha més de 1.000 entrades i de 2.500 represaliats

Un reflex digital i de fàcil accés per denunciar i demostrar la persecució constant de l’Estat espanyol contra els catalans, “i fa palesa la discriminació d’un «grup objectivament identificable», dins de la UE”. L’eurodiputada Clara Ponsatí i el seu equip al Parlament Europeu són al darrere del lloc web Estatdedret.cat, que recull els casos judicials engegats per l’Estat espanyol contra catalans per l’exercici dels drets polítics bàsics com són la manifestació, la representació i l’expressió des del 2003. Les xifres que hi apareixen són significatives en tant que mostren més d’un miler d’entrades, més de 2.500 represaliats i 96 casos –70 d’ells activistes. “Amb aquestes xifres es demostra que la vulneració de l’estat de dret a Espanya contra Catalunya és sistèmica i sistemàtica”, es recull al portal, i s’hi afegeix: “També que és inútil: no hi ha persecució judicial que pugui canviar la realitat, encara que canviï la posició de molts líders polítics.” L’origen de l’arxiu va començar com una cronologia esquemàtica dels casos oberts contra activistes i polítics catalans. “L’objectiu era oferir informació de qualitat per als informes de vulneració de l’estat de dret que periòdicament fa la UE. Però, davant l’enorme volum d’informació, ha acabat sent un complex arxiu de casos judicials i vulneracions de drets”, s’informa.

Cada cas documentat ha passat prèviament per mans de diferents professionals, com ara periodistes, juristes i politòlegs, “per garantir una informació veraç, breu i clara”. La catalogació s’ha fet seguint criteris arxivístics que combinen ordres cronològics, índexs temàtics i interrelacions contextuals entre casos. L’objectiu és que sigui un arxiu d’ús senzill, tant pels ciutadans com pels estudiosos de la qüestió. En aquest sentit, des del web es convida els usuaris a fer-ne ús i a “inundar” la Comissió Europea amb les denúncies dels casos de vulneració de drets dels catalans perquè “li sigui difícil” ignorar-los quan faci l’informe preceptiu anual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Els conservadors i la ultradreta aproven l’informe del PE contra la immersió

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona