Política

El TC tomba més resolucions del Parlament sobre la monarquia i l’autodeterminació

Com ja va fer el setembre del 2022 argumenta, amb un vot particular, que en admetre el tràmit la mesa va vulnerar el juliol del 2019 els drets de Cs perquè hi havia jurisprudència contrària

El Tribunal Constitucional (TC) ha tornat a tombar, com ja va fer el setembre de l’any passat, el tràmit d’admissió de la mesa del Parlament de resolucions a favor de l’autodeterminació i contra la monarquia del 24 de juliol del 2019 perquè se’n fes un debat al ple que es va produir dos dies després. L’argument que ha emprat el tribunal, amb un vot particular, ha sigut el mateix en considerar que es van vulnerar els drets dels diputat de Cs, que són els que van presentar el recurs d’empara, perquè ja hi havia jurisprudència anterior contrària.

Les propostes sobre l’autodeterminació de reprovació de Felip VI les havia formulat JxCat i la CUP per debatre-les en en el tram final del ple sobre la Catalunya real. Per unes propostes semblants a la tardor següent van ser jutjats el president de la cambra d’aleshores, Roger Torrent, i els membres de la mesa Eusebi Campdepadrós, Josep Costa i Adriana Delgado de la mesa. Tots van ser absolts pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’un delicte de desobediència. La fiscalia va demanar al Tribunal Suprem el març passat que es repeteixi aquest judici amb nous magistrats en considerar que l’absolució va ser “absolutament arbitrària” i sota “criteris valoratius no racionals, apartats de tota lògica o aliens a qualsevol paràmetre d’interpretació sostenible en dret”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia