Política

Robles admet que Espanya no pot enviar F-16 a Ucraïna perquè no en té i descarta entrenar pilots

La ministra de Defensa reitera

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha reiterat aquest dimarts el suport del govern espanyol a Ucraïna però ha recordat que no podrà enviar F-16 com demana el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, perquè no en té i tampoc participarà en l’entrenament de pilots. “L’ajuda a Ucraïna és global i Espanya aportarà el que pugui i el que tingui segons la seva disponibilitat”, ha afirmat Robles a l’arribada a la reunió de ministres de Defensa europeus. “Nosaltres tenim F-18, Eurofighter, no tenim F-16, i per tant, les possibilitats ni d’entrega ni de formació serien possibles”, ha assegurat, puntualitzant que l’entrenament de pilots tampoc és possible perquè cada avió “té la seva dinàmica”.

A més, la ministra ha reiterat que “l’únic responsable” de la guerra és el president rus, Vladímir Putin. Per Robles, el suport a Ucraïna no pot decaure en cap moment i ha assegurat que Rússia està “vulnerant el dret de guerra” i que està “claríssima” la possibilitat que acabi anant als tribunals penals internacionals,

La UE ha enviat 220.000 projectils d’artilleria i 1.300 míssils a Ucraïna

L’alt representant per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell, ha assegurat aquest dimarts que els estats membre ja han enviat 220.000 projectils d’artilleria i 1.300 míssils a Ucraïna.

En la roda de premsa posterior a la reunió de ministres de Defensa europeus, Borrell ha apuntat que aquestes xifres equivalen a 800 milions d’euros del pla de 1.000 milions d’euros acordat al març perquè els 27 subministressin a Kíiv munició i míssils dels estocs. A més, Borrell ha detallat que el finançament del fons europeu per enviar armes a Ucraïna ha servit perquè els països mobilitzin 10.000 milions d’euros en el subministrament de material militar a Kíiv.

Pel que fa a la missió europea d’entrenament, Borrell ha dit que ja s’han format 20.000 soldats ucraïnesos dels 30.000 que es preveu entrenar fins a finals d’any. “És un èxit extraordinari”, ha apuntat. Segons l’alt representant, la xifra d’ajuda total a Ucraïna per part de la UE ascendeix a 65.000 milions d’euros, inclòs el suport militar, en matèria de refugiats o macrofinancer, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona