Política

Sánchez: “Toca aclarir les coses i saber què volem com a societat”

El president del govern espanyol assegura, davant dels diputats i senadors del PSOE, que pren la decisió d’avançar les eleccions al 23J “amb la meva consciència i pensant en els companys”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, considera que després del 28-M, en què el PSOE va perdre gairebé 400.000 vots i, amb ells territoris clau com el País Valencià o l’Aragó, on el PP suma majoria amb Vox, és moment que la ciutadania prengui la paraula. El dia que es dissolen les Corts espanyoles, i en reunió amb els diputats i els senadors socialistes a la cambra baixa espanyola, Sánchez ha defensat un avançament electoral per al 23 de juliol perquè “s’ha de clarificar la situació” i decidir “la direcció del país” per als propers anys.

La trobada amb els companys del PSOE ha estat un dels primers actes de campanya per al president espanyol, que ha alertat que el que es decideix a les urnes “tindrà efectes per a la propera dècada”. En aquest sentit, ha recordat que tant la dreta com la ultradreta parlen de “derogar el Sanchisme” sense concretar més. I ha alertat que aquesta amenaça suposa “derogar tots els avenços assolits en els últims cinc anys” i que pot tenir afectacions sobre lleis i mesures aprovades com la puja del salari mínim, la reforma laboral, l’ingrés mínim vital, la llei de mort digna o la d’habitatge. Davant d’això, el president del govern espanyol ha esperonat el partit ha plantar “batalla” perquè “el nostre país mereix el millor”.

La trobada també ha servit perquè Sánchez justifiqués la manera com es van convocar les eleccions, l’endemà del 28-M i amb molt poques persones de la seva confiança que n’eren coneixedores. “Vaig prendre la decisió amb la meva consciència, pensant en els companys”, ha argumentat el secretari general del PSOE, afegint que “cap líder pot mirar cap a una altra banda quan els seus pateixen un càstig tan immerescut”. De fet, la trobada ha començat amb un agraïment de Sánchez als diputats i senadors i a la tasca realitzada durant aquest mandat, que s’ha acompanyat d’un aplaudiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA