Política

Mas creu que arreglar el dèficit fiscal és tan difícil com arribar a la independència

L’expresident de la Generalitat participa en un esmorzar de campanya de Junts i reclama que s’ha de se a Madrid per “arrossegar” el màxim de recursos per a Catalunya

L’expresident de la Generalitat Artur Mas, encara militant del PDeCAT i defensor que la seva formació no s’havia de presentar als les eleccions del 23-J, ha irromput en la recta final de la campanya de Junts i ha reclamat tenir força a Madrid per “arrossegar el màxim de recursos per a Catalunya” en un esmorzar aquest dimecres amb la candidata de Junts, Míriam Nogueras, amb la presència de representants de petites i mitjanes empreses al Gallery Hotel. Tot i admetre que el dèficit fiscal “no té solució estructural dins d’Espanya”, l’expresident de la Generalitat ha assegurat que “és tan difícil arreglar el dèficit fiscal com arribar a la independència” perquè l’Estat espanyol “no té cap incentiu” per resoldre’l ja que en surten molts recursos per a altres territoris i “no es refien” de la “nostra deriva nacional”..

Un enfocament diferent del de Nogueras, que ha lamentat que “negociar amb Espanya és negociar un turbot, obrir la bossa i trobar-hi quatre sardines”, com va expressar també ahir en el debat electoral de TV3. La candidata ha lamentat que “el catalanisme tenia força a Madrid”· però que ara “uns han decidit tirar sols i sols no han pogut”. També ha rebatut, en referència a la taula de diàleg, que volen “negociar”, no “dialogar”.

En la seva intervenció, Mas ha demanat el vot per “opcions que defensin els interessos catalans”, però no explícitament per Junts per Catalunya. Mas ha defensat que el “vot útil” és “triar opcions que defensaran els interessos del país”, “com sigui i davant qui sigui”. També ha advertit que l’abstencionisme pot ser contraproduent: “Pots no anar-hi, però t’equivoques: no servirà per donar un toc d’atenció, s’oblidaran tots els partits en 48 hores i donarà força a aquell que més et pot perjudicar”.

Els dos han coincidit que cal ser a Madrid per defensar el teixit empresarial familiar que és “un model d’economia productiva a defensar i a preservar” de cara el futur perquè “és l’única que crea riquesa de debò”, ha reblat Mas



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès
Xavier Juncà
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Camprodon (+Camprodon-ERC-AM)

“Volem un Camprodon que tingui vida tot l’any”

Camprodon
política

Rull convoca un ple de tràmit el 26 sense candidats

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

barcelona
unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

barcelona
aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

barcelona
estat espanyol

El TC anul·la la condemna per prevaricació a Magdalena Álvarez

barcelona
POLÍTICA

Encarregaran un segon peritatge sobre l’espionatge a Viñuales

Tarragona