Política

Conflicte Bèl·lic a l’Est d’Europa

Hamàs anuncia l’alliberament de dos ostatges nord-americans

El portaveu de les Brigades Al Qassam, Abu Obeida, assegura que el gest respon a “raons humanitàries” i a la mediació de Qatar

Les alliberades són mare i filla

El braç militar de Hamas, les Brigades Al Qassam, ha anunciat aquest divendres l’alliberament de dues ostatges de nacionalitat nord-americana per “raons humanitàries”.

El portaveu del grup, Abo Obeida, ha precisat en un comunicat que han deixat anar una mare i una filla, Judith i Natalie Raanan, de 59 i 17 anys, respectivament, després dels “esforços” d’intermediació de Qatar.

Tant el president dels Estats Units, Joe Biden, com el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, han confirmat l’alliberament de les dues ostatges. “Les nostres compatriotes han passat un calvari terrible els darrers 14 dies i em fa molt content saber que aviat es reuniran amb les seves famílies”, ha afirmat.

Biden ha reivindicat que des dels primers moments de l’atac de Hamàs, el 7 d’octubre, “hem treballat nit i dia per alliberar els nord-americans segrestats” i ha garantit que ho no aturaran els “esforços per aconseguir l’alliberament dels que continuen retinguts”.

L’alliberament de les dues ostatges nord-americanes, residents als afores de Chicago i que havien viatjat al sud d’Israel per visitar familiars, es produeix dos dies després de la visita del president nord-americà a la regió, en la que va reiterar el seu suport als israelians i els seu dret a defensar-se, i alhora va anunciar un acord perquè 20 camions amb ajuda humanitària puguessin entrar a Gaza, tot i que encara esperen a la frontera.

Hamàs ha indicat que el gest busca “demostrar al poble nord-americà i al món que les afirmacions fetes per [el president dels EUA Joe] Biden i la seva administració feixista són falsos i sense fonament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.