Política

Conflicte Bèl·lic al Pròxim Orient

Qatar i Egipte medien per una treva a Gaza

Israel aturaria l’ofensiva durant un o tres dies a canvi de l’alliberament d’entre deu i quinze ostatges, però encara no hi ha acord sobre els terminis

Netanyahu insisteix que no hi haurà cap alto el foc fins a l’alliberament dels ostatges, però no detalla si han de ser tots

Israel podria accedir a fer una pausa humanitària d’hores o pocs dies en la seva ofensiva a la Franja de Gaza a canvi de l’alliberament d’ostatges.

Les dues parts estarien negociant amb la mediació d’Egipte i Qatar un alto el foc temporal supeditat al lliurament d’almenys una desena de les 239 persones segrestades per Hamàs, segons han informat a l’agència EFE dues fonts coneixedores de les converses, que han demanat l’anonimat donada la sensibilitat de la informació.

Segons un font informada de les negociacions a Doha, Qatar està parlant amb Israel i Hamàs en coordinació amb els Estats Units per alliberar entre 10 i 15 ostatges a canvi d’una pausa humanitària d’entre un i tres dies.

Una altra font diplomàtica, palestina, ha explicat que en les negociacions al Caire es debat l’alliberament d’una dotzena de captius, la meitat dels quals nord-americans, com a contrapartida d’una treva de tres dies.

La mateixa font ha apuntat que la proposta busca facilitar que Hamàs pugui alliberar els ostatges i al mateix temps facilitar el lliurament d’ajuda humanitària a Gaza des d’Egipte.

Les principals diferències estan en el termini d’aquest aturada d’hostilitats. Hamàs reclama una pausa d’almenys una setmana i Israel no vol que duri més de tres dies.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha insistit aquest dimecres en un missatge a les xarxes socials que “no hi haurà alto el foc sense l’alliberament dels nostres ostatges”. El polític israelià, però, no ha precisat si amb aquesta condició es refereix al total de més de dos-cents captius en mans de Hamàs o podria ser a canvi de només alguns d’ells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tribunals

Petició de nul·litat d’actuacions en el cas dels CDR acusats de terrorisme

barcelona
política

Vergés fa una darrera crida “a mobilitzar el vot al president Puigdemont”

amer
Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona
Unió Europea

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”