Política

Cimera “excepcional” dels líders àrabs i musulmans a Aràbia Saudita per la guerra a Gaza

S’espera una resolució per demanar el cessament dels atacs d’Israel a Gaza, l’alliberament d’ostatges i el rebuig del desplaçament forçós de palestins a la Franja

Aràbia Saudita ha anunciat la celebració aquest dissabte a Riad d’una cimera “excepcional” de països àrabs i musulmans per arribar a una “posició col·lectiva unificada” sobre la guerra a la Franja de Gaza i les seves repercussions “sense precedents”.

En un principi, s’havia programat per aquest dissabte una cimera dels 22 països membres de la Lliga Àrab, i per diumenge, una reunió extraordinària de les 57 nacions de majoria musulmana que integren l’Organització per a la Cooperació Islàmica. Però davant “les circumstàncies sense precedents a Gaza”, el ministeri d’Exteriors saudita ha anunciat que les dues cimeres se celebraran de forma conjunta en una “Cimera Àrab-Islàmica Conjunta Extraordinària” aquest dissabte. S’espera que de la trobada surti una resolució per demanar el cessament immediat de les operacions d’Israel a Gaza, l’alliberament dels ostatges a mans de Hamàs i el rebuig al desplaçament forçós dels palestins, segons ha informat el cap de la diplomàcia saudita durant la reunió preparatòria de la cimera.

L’objectiu de la reunió és “unir esforços i arribar a una posició col·lectiva i unificada que expressi la voluntat comuna àrab-islàmica sobre els perillosos esdeveniments sense precedents que s’estan produïnt a Gaza”, ha dit en un comunicat el departament d’Exteriors saudita. Consideren que cal “unitat” per “enfrontar i contenir les repercussions” davant els temors que la guerra s’escampi pel Pròxim Orient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona