Política

Brussel·les alerta d’un “enorme risc” d’atacs terroristes a la UE

Els ministres d’Interior dels vint-i-set es reuneixen a Brussel·les amb la seguretat al centre de l’agenda després de l’atemptat mortal a París

La comissària d’Interior anuncia una dotació addicional de 30 milions d’euros per reforçar la seguretat de llocs sensibles

Europa fa front a un “enorme risc d’atacs terroristes” aquest Nadal, segons la Comissió Europea (CE).

La comissària d’Interior comunitària, Ylva Johansson, ha alertat aquest dimarts que la “polarització” de les societats europees generada per la guerra entre Israel i Hamàs ha augmentat el risc de violència, “com hem vist recentment a París”. La responsable de la seguretat comunitària no ha especificat si existeix alguna informació específica que hagi motivat l’avís.

Johansson ho ha comentat en una atenció als mitjans abans de la reunió dels ministres d’Interior a Brussel·les, on ha avançat que la seguretat seria un “debat important” a l’agenda, després que un turista alemany morís apunyalat en un atemptat a la capital francesa.

La comissària ha anunciat una dotació de 30 milions d’euros per millorar la seguretat d’objectius sensibles, “com per exemple, llocs de culte” jueus.

En la mateixa línia, la ministra d’Interior alemanya, Nancy Faeser, ha defensat que la UE ha de vigilar de prop les amenaces i la propaganda, ja que hi ha un alt “risc d’emocionalització i radicalització més elevada d’islamistes violents”.

Alemanya està en alerta màxima per un possible atac. La setmana passada dos joves van ser detinguts davant la sospita que planejaven un atac islamista a un mercat de Nadal a Leverkusen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia