Política

equador

Noboa convoca una consulta per modificar la Constitució

El president equatorià es proposa fer esmenes en matèria de seguretat, justícia, inversió i ocupació per fer front a la violència que viu el país

El govern de l’Equador ha anunciat aquest dissabte que el president, Daniel Noboa, ha convocat una consulta popular sobre reformes legals i esmenes a diversos articles de la Constitució en matèria de seguretat, justícia, inversió i ocupació, a través de deu preguntes que ja han estat acceptades pel Tribunal Constitucional.

Segons informa Efe, el mandatari ha convocat, mitjançant diversos decrets executius, un plebiscit que inclou sis preguntes sobre seguretat i acció contra el crim i quatre de temes que afecten el redactat de la Carta Magna sobre extradició, creació de judicatures especials, arbitratge en inversions i contractes d’ocupació per hores i a termini fix.

Noboa, al poder des del 23 de novembre passat, ha impulsat la consulta popular sota el paraigua de la lluita contra les bandes del crim organitzat que han desfermat una espiral de violència a les presons del país, que s’ha traslladat al carrer. El president va declarar un estat d’excepció i va decretar el “conflicte armat intern”, la qual cosa li va permetre utilitzar les Forces Armades per fer costat a la policia en les operacions anticrim desenvolupades al país.

Noboa ha notificat la decisió de fer la consulta al Consell Nacional Electoral (CNE) perquè continuï amb el procés previst en la normativa i organitzi la consulta popular que, segons alguns analistes, podria fer-se el primer semestre d’aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries