Política

política

PSOE i Junts intenten blindar l’amnistia del brogit del cas Tsunami

No per previsible, la decisió del Tribunal Suprem d’obrir una causa per terrorisme contra Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg per la seva suposada implicació amb el Tsunami Democràtic ha deixat de provocar un sotrac en les negociacions sobre la futura llei d’amnistia. Malgrat que el malestar per l’enèsima escomesa judicial és evident entre PSOE i Junts, els actors implicats en la negociació, ambdós han fet un acte de conjura per intentar evitar que aquest clima enrarit afecti a un potencial acord que, si o si, s’hauria de tancar la setmana entrant. “Aquesta decisió (la del Suprem) no provoca cap interferència, ni per bé ni per mal” en les converses, s’ha afanyat a dir avui la vicepresidenta primera i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, durant una visita a Barcelona, on també ha insistit que, des del govern espanyol, “sempre hem dit que sabem perfectament què és terrorisme i què no ho és”, alhora que ha afegit “l’amnistia és imprescindible per girar full més enllà del que pugui succeir amb particulars o tribunals”. Per la seva banda el primer secretari del PSC, Salvador Illa, confia que la llei d’amnistia s’aprovarà al Congrés i demana que l’obertura de la causa per terrorisme contra Puigdemont i Wagensberg “no condicioni” la negociació. En una atenció als mitjans aquest divendres a la seu de Cecot, el líder dels socialistes catalans ha defensat que la normativa “té suficient solvència jurídica” i ha remarcat que és necessari que aconsegueixi la majoria parlamentaria. “No seria positiu que, per obtenir una cosa, sacrifiquem l’altra”, ha afegit.

Per part de Junts, ni el mateix Carles Puigdemont ni Toni Comín han volgut referir-se a les negociacions sobre l’amnistia, apel·lant al principi de discreció que les hauria de presidir. Aprofitant la presència de tots dos a l’acte de presa de possessió dels nous membres del govern del Consell de la República, celebrat avui a la població de Ribesaltes de la Catalunya Nord, Comín si que ha expressat que la maniobra del Suprem d’obrir una causa penal per terrorisme contra Puigdemont i Wagensberg “afegeix nous arguments” per blindar la llei d’aquests casos. Puigdemont si que no ha volgut incidir avui en la qüestió, però s’espera que ho pugui fer demà durant la seva intervenció en l’acte de cloenda de la trobada del Consell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia