Política

amnistia

Turull assegura que amb la llei d’amnistia Puigdemont podrà tornar a Catalunya en uns mesos

El secretari general de Junts recorda al PSOE que el pacte “no soluciona el conflicte polític” i que ara “anem cap a l’autodeterminació”

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha assegurat que amb la llei d’amnistia que han pactat amb el PSOE i ERC i que quedarà aprovada dijous de la setmana que ve al Congrés, permetrà que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont pugui tornar a Catalunya. Segons els càlculs de Turull en declaracions a RAC 1, si la llei entra en vigor a finals de maig, els jutges tindran dos mesos per decidir aplicar l’amnistia en cadascuna de les persones afectades i que, per tant, el retorn de l’ara eurodiputat de Junts no tardarà a arribar.

De fet, Turull ha remarcat que un cop entri en vigor la llei, el jutge Pablo Llarena hauria d’aixecar les cautelars de Puigdemont en un termini màxim de dos mesos (fins a finals de juliol), després ja correspondria a l’expresident decidir el seu retorn. I s’ha mostrat contundent sobre l’aplicació dels jutges: “Aquell jutge que ho vulgui fer impossible estarà prevaricant”. D’altra banda i també sobre Puigdemont, el secretari general de Junts ha confirmat que l’expresident serà el candidat del partit a les europees del pròxim mes de juny.

Sobre els pressupostos del govern espanyol, Turull ha remarcat que l’acord sobre la llei d’amnistia formava part del pacte d’investidura de Pedro Sánchez i que per tant, les negociacions sobre els comptes del 2024 “el marcador està a zero”.

A més, Turull ha deixat clar que, a diferència de com s’ha expressat Félix Bolaños, que ha considerat que l’acord sobre l’amnistia tanca una etapa a Catalunya, el pacte “no soluciona el conflicte polític”. “Ja tenim l’amnistia i ara anem a per l’autodeterminació”, ha afirmat.

Comín, “més o menys” al juliol

L’eurodiputat de Junts, Toni Comín, ha donat per fet que tornarà a Catalunya com a molt tard a finals de juliol, fent els mateixos càlculs que Jordi Turull, si la llei entra en vigor a finals de maig. “Més o menys els càlculs són aquests”, ha afirmat el també exconseller, que ha considerat que “després de set anys ja crec que ens toca tornar amb el cap ben alt, que és com ho farem gràcies a aquesta llei”, ha afirmat en declaracions als mitjans recollides per Efe des del Parlament Europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia