Política

Seguretat

Mas d’Enric retira de la cuina quinze condemnats per delictes violents

La presó de Mas d’Enric, al Catllar (Tarragonès), ha decidit retirar quinze presos de la cuina del centre penitenciari condemnats per delictes violents com a mesura de seguretat, després que el 13 de març una cuinera fos assassinada a mans d’un reclús que després es va suïcidar.

La direcció de la presó pren aquesta decisió en el marc de les mesures de seguretat que estan prenent els centres penitenciaris per evitar que es torni a produir un altre succés com aquell, que ha desencadenat fortes protestes per part dels treballadors penitenciaris, que reclamen la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó.

Les presons de Ponent, a Lleida, i de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages) ja van retirar de les cuines presos que complien condemnes d’homicidis o assassinats.

En aquest context hi ha hagut aquest dijous al matí la primera reunió entre Justícia i sindicats de presons, que ha acabat de forma abrupta i sense acord després que representants dels treballadors s’hagin aixecat de la taula pel seu rebuig als termes de la negociació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia