Societat

Carles López és el nou director de la presó de Mas d’Enric

Carles López Gripa és el relleu escollit pel departament de Justícia per portar la direcció del Centre Penitenciari Mas d’Enric en substitució de Francesc Romero, que va ser rellevat a petició pròpia, el 27 de març passat, i que ara serà nomenat coordinador de seguretat de l’Àrea d’Informació i Seguretat de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. El relleu a la direcció del centre marca, segons l’executiu català “l’inici d’una nova etapa” després de la crisi generada arran de l’assassinat d’una treballadora de la cuina del centre a mans d’un reclús.

El nou director de la presó té una dilatada experiència en l’àmbit de la gestió penitenciària i des del 2015 fins avui ha dirigit el Centre Obert de Tarragona (COTA). Es dona la circumstància que en aquell moment també va substituir Romero en aquesta responsabilitat. El COTA és l’equipament penitenciari més modern i avançat tecnològicament, amb l’objectiu de potenciar el règim obert.

Carles López és llicenciat en Dret i diplomat en Turisme per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, té un postgrau en Direcció de Seguretat Integral per la Universitat de Vic i té dos màsters, un en gestió i Dret local per la Universitat Autònoma de Barcelona, i un en Ciències Jurídiques per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

El nou director és funcionari de carrera del cos superior de la Generalitat de Catalunya i ha ocupat diferents responsabilitats directives en l’àmbit de l’execució penal des de 2005. Abans d’accedir a la direcció del Centre Obert de Tarragona va ser cap de l’àrea de Règim Interior Penitenciari durant 6 anys, i anteriorment va ser subdirector de règim interior dels centres penitenciaris de Lledoners i de Tarragona respectivament.

Romero ha estat al capdavant del centre penitenciari de Tarragona des de l’abril del 2005 i va inaugurar Mas d’Enric. Segons el departament, ha fet una gestió “excel·lent” del centre i ha exercit les seves responsabilitats amb “gran professionalitat i vocació de servei públic”. Destaca també l’àmplia trajectòria al sistema penitenciari català en una carrera que va començar el desembre del 1988 com a funcionari. Des del 1997 ocupa responsabilitats directives com administrador de la presó de Ponent o subdirector de règim de Ponent i de Tarragona. Va dirigir la presó antiga de Tarragona des del 2005 al 2015 i després ja va enllaçar amb l’etapa directiva a Mas d’Enric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona